Kara Murat, Malkoçoğlu Tarkan olmak isterdim
 

Beş Oscar’lı ‘Gladyatör’ filminde gladyatör ‘Hagen’i canlandıran Ralf Moeller, bir parfüm tanıtımı için geldiği İstanbul’a hayran kaldı. Türk sinemasıyla yakından ilgilenen oyuncu, izlediği tarihi filmleri çok beğendiğini, Tarkan, Malkoçoğlu veya Kara Murat tarzında bir filmde rol almayı çok istediğini söyledi.

Conan, 5 Oscar ödüllü Gladyatör ve 2002 yapımı ‘The Scorpion King’ adlı filmlerdeki rolleriyle büyük beğeni kazanan Alman oyuncu Ralf Moeller, kozmetik firması LR-International’ın piyasaya çıkaracağı parfümü tanıtmak için önceki gün Türkiye’ye geldi. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde Yüksel Ak, Ebru Destan ve Başak Şahin ile parfümün tanıtımını yapan Ralf Moeller, sık sık Türkiye hayranlığını dile getirdi. Moeller, tanıtım sonrası düzenlenen kokteylde, davetlilere imzalı fotoğrafını dağıttı, ‘Gladyatör’ filminde kullandığı kılıcın bir benzerini de İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaş’a hediye etti.

Türkiye’ye ilk gelişi olduğu, fakat Türkleri ve Türk tarihini çok iyi bildiğini söyleyen Ralf Moeller, ‘Türkler çok kahraman bir millet. Geçmiş dönemlerde birçok savaş vermiş, birçok kahramanlık göstermişler’ dedi.

TARKAN’I ÇOK BEĞENDİM

Birkaç tarihi film izlediğini de sözlerine ekleyen ünlü aktör, özellikle yıllar önce Kartal Tibet’in canlandırdığı ‘Tarkan’ serisini çok beğendiğini belirtti:

‘Tarihi birkaç filminizi izledim. Çok beğendim. Özellikle Tarkan’ı. Onun Conan’da olduğu gibi mistik bir havası vardı. Tabii çok eskiden çekildiği için kalitesi düşük, ama Türkler gösterildiği zaman tekrar tekrar izliyormuş. O film bugün çekilse seve seve oynarım. Neden Conan biliniyor da Tarkan bilinmesin. Tarihi filmlerinizde oynamaya hazırım. Kara Murat ve Malkoçoğlu filmlerinin de methini duydum.’İstanbul’un tarihi zenginliğinin gözardı edilemeyeceğini belirten aktör Ralf Moeller, bunların Hollywood tarafından keşfedilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. ‘Hollywood, savaş filmlerini neden Türkiye’de çekmiyor anlayamıyorum. Tarihi film çekilecek çok güzel alanlar var. Conan filmi de aslında Türkiye’de çekilecekti. Sonra başka bir yer seçildi. Bu tarihi manzarayı görünce, burada çekilmediğine çok üzüldüm’ diyen Moeller, Almanya’da birçok Türk dostu olduğunu belirtti. Moeller, yaz tatili için mutlaka Türkiye’ye geleceğini de söyledi.  
Kaynak:Hürriyet 31 Ocak 2005

 
Süper Teyze 470
Önder okul dönüşü annesinin hazırladığı ikindi kahvaltısını yerken müjdeyi verdi : - Biliyor musun anneciğim, bu gün öğretmen beni tahtaya kaldırdı. Sözlü yaptıktan sonra da iki konuda çok başarı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.