Kargodaki sincaplar milyon dolar zarar verdi.
 

THY’nin ‘sincap kabusu’ sona eriyor. Dev Airbus 340 uçağında 34 sincabın yaşattığı kábus, 1 milyon dolarlık zarardan sonra nihayet önümüzdeki hafta bitecek.

İtalya’ya sokulmadığı için ‘Aydın’ uçağı ile Pekin’e geri götürülürken kafeslerin açılması sonucu kargo bölümüne yayılan ve hálá ölüsü ya da dirisi bulunamayan 34 sincabın yaşattığı kábus, THY’ye yaklaşık 1 milyon dolara mal oldu.
THY’nin Airbus A-340-300 tipi Aydın uçağı, 12 Nisan’da Roma’ya götürülmek üzere 40 sincabı kargo bölümünde, kafes içinde Pekin’den İstanbul’a getirdi. İstanbul’dan Roma’ya götürülen sincapların baygın olduğunu gören İtalyan veterinerler, kemirgenleri ülkelerine sokmayıp geri gönderdi. Ancak İstanbul’dan tekrar Pekin’e gitmek için uçağa yüklenen 40 sincap, kafesin kapısının iyi kapatılmaması üzerine kaçtı.

Uçak seferden alınarak apronda özel bir yere park edildi. Burada yapılan aramada sadece 4 ölü sincap ele geçti. Uçağın bu şekilde sefer yapmasının uluslararası havacılık kurallarına aykırı olması nedeniyle, tüm uçağın içine karbondioksit gazı sıkılarak kapıları kapatıldı. Bir süre sonra gazdan rahatsız olan sincaplardan 2’si dışarı kaçarken, THY görevlileri tarafından canlı olarak yakalandı.
Toplam 2 bin 800 kilo karbondioksit sıkılan Aydın uçağı, 15 günlük bekleme süresine alındı. 26 Nisan’da sürenin dolması sonucunda uçak tekrar kontrol edildi. Ancak sincaba rastlanmadı.

THY yetkilisi, sincapların taşıma ücreti olarak şirketin yaklaşık 400 dolar (yaklaşık 580 milyon lira) alacağını açıkladı. Ancak THY, uçağın yatması yüzünden 12 Nisan-3 Mayıs arasındaki sürede yaklaşık 1 milyon dolar (1.4 trilyon lira) civarında ekonomik kayba uğradı.

KAYNAK: Hürriyet 30 Nisan 2004

 
Süper Teyze 124
Yaşlı adam yalnız başına Hayvanat bahçesinde dolaşıyordu. Uzun süre flamingoların olduğu kafesin önünde durdu ve bu güzel kuşları seyretti. Bir yandan da kendi kendine konuşuyordu : - Şu güzelliğ devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.