Eğer bir Türk köylüsü, kendi isteğiyle bilgisayar kursuna giderse, ÜSTE PARA alacak
 

Günümüz teknolojisinden uzakta yaşayan köylülere bilgisayar öğrenimi karşılığında para verilecek. Avrupa Birliği (AB) fonlarından karşılanacak proje ile bilgisayar kursuna katılan köylülere günlük 4 Euro ödeme yapılacak.

Denizli’nin köylerinde başlanacak kursta 360 kişiye eğitim verilmesi planlanıyor. Kurs yetkilileri yapılacak ödemenin kursiyerlerin ulaşım ve yemek masraflarını karşılayacağını belirtti. Denizli Köylerini Kalkındırma Derneği (DENKÖY), işsiz liselileri meslek sahibi yapmak için bilgisayar kursu vermeyi planlıyor. AB’den aldığı 247 bin 182 Euro’luk fon sayesinde 360 kişiye ulaşmayı hedefleyen DENKÖY, işsiz kursiyerlere günlük 4 Euro verecek. Kursiyerler haftada 4 gün olmak üzere toplam 10 haftalık eğitimden geçirilecek. Dernek yetkilileri, fazla müracaat olması halinde seviye tespit sınavı yapacaklarını belirtiyor. DENKÖY, projenin başarıya ulaşması için Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Halk Eğitim Merkezi’nden destek alacak. Halk Eğitim Merkezi’nde görevli öğretmenler tarafından bilgisayar dersi alacak kursiyerler, başarılı olmaları halinde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da alabilecek. İstihdamı artırmak amacıyla sağlanan 32 milyon Euro’luk fonlara İş-Kur aracılığıyla başvuruda bulunulabiliyor.
Kaynak:Net Haber 1 Şubat 2005


 
Süper Teyze 254
Filiz bir köşede oturmuş bulmaca çözüyordu. Yakın arkadaşı Aydan : - Hala bitiremedin mi  ?  diye seslendi. - Sadece bir tek boşluk kaldı ama dolduramıyorum, dedi Filiz. Aydan yan devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.