Bu gidişle 20 yıl sonra yoklar
 

Doğal Hayatı Koruma Vakfı, önümüzdeki 20 yıl içinde tehlikeli boyutlarda iklim değişikliklerinin meydana gelebileceği uyarısında bulundu. Önlem alınmaması halinde değişim sonucu, özellikle Kutuplar’da yaşayan beyaz ayı ve fokların soyunun tükeneceği ifade ediliyor.

Yapılan son araştırmalara göre, etkin bir önlem alınmadığı takdirde, dünyanın sıcaklığı 2026 ile 2060 yılları arasında 2 derece artacak ve bu artış kutuplarda yaşayan bazı türlerin neslinin tükenmesine yol açacak. Sıcaklığın ortalama iki derece artması, kutuplara bunun tam üç katı bir sıcaklık artışı şeklinde yansıyacak.

Araştırma, sera gazlarının yol açtığı küresel ısınmanın kar ve buz oranlarını azaltacağını, bu durumun bölgede yaşayan Eskimolar’ın avlanma kültürünü yok edeceğini ve hayatlarını büyük oranda etkileyeceğini belirtiyor.

Bilimadamları, denizlerdeki buzun on yılda bir yüzde 10 oranında eridiğini, bu durumun on yıllarca sürmesi durumunda, yüzyılın sonuna doğru bu buz tabakasının tamamen yok olabileceğini belirtiyorlar. Sonuçta da bu bölgede yaşayan beyaz ayı ve fokların nesli tükenecek. 
Kaynak:Hürriyet 1 Şubat 2005

 
Süper Teyze 292
Kompozisyon ödevinin konu başlığı ‘yaşadığınız oda’ idi. Çocuklar evdeki odalarını,oyuncaklarını,kitaplarını,giysilerini,eşyalarını yazarak anlatacaklardı. Tamer sıra arkadaşına : - Benim için ço devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.