Nuh’un Gemisi Avı başlıyor
 

Yıllardır birçok araştırmacı, arkeolog, tarihçi ve din adamını meşgul eden "Nuh’un Gemisi Ağrı Dağı’nın zirvesinde mi?" sorusuna bu yaz bir cevap bulunacak.
Ağrı dağında, 1957 yılında gemi şeklinde bir nesnenin fotoğraflanması bütün dünyada olay olmuştu. Birçok kişi bu nesnenin Nuh’un Gemisi olduğunu düşünmüştü. Şimdi yıllar sonra akıllarda yer eden bu sorunun cevabı ortaya çıkıyor. Amerikalı araştırmacı Daniel P. McGivern, bu yaz Ağrı Dağı’na tırmanacak özel bir araştırma ekibine sponsor olduğunu açıkladı.

KAZI YAPILMAYACAK
Dün gazetecilerle bir araya gelen McGivern, tek amacının Nuh’un Gemisi’ne ulaşmak olduğunu belirterek, bu araştırmadan maddi bir çıkarı olmadığını, ekibin de Ağrı’ya tırmandıktan sonra sadece fotoğraf çekeceğini belirtti. "Herhangi bir kazı yapılmayacak. Herhangi bir eseri almayacağız. Sadece fotoğraf çekeceğiz. Ve Tanrı izin verirse hepiniz bunu göreceksiniz" diyen Amerikalı araştırmacı, bu amaçla tam 900 bin doları yani yaklaşık bir trilyon 200 milyarı gözden çıkardı. Bu inanılmaz keşfi gerçekleştirecek grup 10 kişilik Amerikalı ve Türk dağcılardan oluşuyor. Ekibin başında ise bir Türk var. Selçuk Üniversitesi’nin öğretim görevlilerinden Ahmet Ali Aslan, ekibin hem liderliğini yapacak hem de deneyimleri sayesinde çalışmaların en büyük destekçisi olacak. Daha önce de profesyonel dağcılık yapan Aslan, 40 yıl boyunca 50 kez Ağrı Dağı’na tırmanmış.

KAYNAK:Sabah 28 NİSAN 2004

 
Süper Teyze 102
  O günkü dersin konusu, ‘çevre kirliliği’ idi. Öğretmen tehlikeleri ve alınması gereken önlemleri anlattıktan sonra sınıfa sordu : - Çevre kirliliği konusunda örnek verebilecek olan var mı a devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.