Akdeniz fokları ilgi bekliyor
 

Dünya Yaban Hayatını Koruma Fonu (WWF) tarafından geçen yıl Avrupa’da yapılan ankette “en sevimli hayvan” seçilen Akdeniz foklarının yaşamı, insanın duyarlılığına bağlı.    

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan 12 canlı türü arasındaki Akdeniz foklarının soyunun devam edebilmesi için, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunmasındaki en büyük faktör olan insanların duyarlılığına ihtiyaçı var.

Sualtı Araştırmaları Derneği-Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD-AFAG) verilerinden derlenen bilgiye göre, 20. yüzyıl başlarına kadar tüm Akdeniz kıyılarıyla doğu Atlantik kıyılarından Batı Afrika sahillerine kadar binlerle ifade edilen nüfusa sahip olan Akdeniz foku, günümüzde denizlerdeki aşırı avlanma, yaşam alanları kaybı ve deniz ekosisteminin bozulması nedeniyle giderek yok oluyor.
       Bugün dünyada 450-550 birey arasında bir nüfusa sahip olduğu tahmin edilen Akdeniz fokları, insan kaynaklı baskılar nedeniyle yaşamını sadece Türkiye, Yunanistan, Fas, Moritanya ve Maderia Adaları’nda dağınık bir şekilde sürdürebilmekte.
Kaynak: Ntvmsnbc 4 Şubat 2005

 
Süper Teyze 14
Babası Mert’e sordu : - Söyle bakalım oğlum, senin için en iyi okul hangisi ? Mert düşünmeden cevap verdi : -Kapalı olanı babacığım !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.