Windows’u dört tekerleğe yükledi
 

Dünyanın en zengin adamı Bill Gates sadece teknolojiyle yetinmiyor. Microsoft’un geliştirdiği konseptler, arızayı önceden bildiriyor, en ucuz benzinciyi bulabiliyor.
Microsoft teknolojili konsept araçlardan sonra şimdi de Windows otomotiv teknolojisi geliyor. Las Vegas’ta yapılan CES Fuarı’nda Microsoft teknolojili konsept olarak kullanılan Hummer H2, Cadillac CTS ve BMW X5 geleceğin otomobillerinde bilgisayar sistemlerinin önemli bir yer tutacağının sinyallerini vermişti. Microsoft en son teknoloji ile maksimum güvenlik ve konfor vermeyi hedefliyor.

Geçmişte kısıtlı bir şekilde verilen yol ve harita bilgisi, cep telefonu ve kişisel dijital yardımcı sistemleri, otomobilin yağ ve motor durumu gibi bilgiler artık Windows otomotiv teknolojisi ile sürücülere bir yerden bir yere giderken kılavuz olabilecek özellikler vaat ediyor. Örneğin geliştirilmiş konuşma teknolojisi Microsoft’un getirdiği yeniliklerden biri. Bu sistem sayesinde sürücüler yoldan gözlerini ayırmadan telefon görüşmesi yapabilecek, trafik bilgilerini güncelleyecek, adres tarifi sorabilecek ve hatta dijital müzik çalabilecek.

Web hizmetleri sürücülerin trafik karmaşasına girmeden gerekli bilgileri almalarını, en son karayolları haberlerini, en yakın ve en ucuz benzin istasyonlarının yerleri gibi bilgilere ulaşmasını sağlıyor. GPS sistemi ve MapPoint teknolojisi sayesinde sürücüler dönüş kaçırmıyor. Sürücüler artık hiçbir zaman telefonla konuşmak için gözlerini yoldan ayırmayacak. Direksiyon başında numara çevirmeden görüşme yapmanın keyfi ve güvenliğini veren Windows otomotiv teknolojisi ayrıca meydana gelecek problemi erken teşhis ediyor. Sistem otomobilin periyodik bakımını da önceden haber veriyor.
 
Microsoft Otomotiv Teknolojisi Başkan Yardımcısı Dick Brass, sürücülerin ABD’de haftada 500 milyon saat telefon görüşmesi yaptıklarını, cep telefonu sahiplerinin yüzde 73’ünün ise araç kullanırken telefonda konuştuklarını belirtiyor. 12 otomobil üreticisiyle anlaşma yaptıklarını dile getiren Brass, DaimlerChrysler, Fiat, Subaru, Honda, Hyundai, Mitsubishi, Toyota, Citroen ve Volvo ile yeni teknolojiyi kullanacaklarını sözlerine ekliyor.

KAYNAK:Sabah 28 Nisan 2004

 
Süper Teyze 109
Yavru hamsi balığı ile annesi denizin dibinde dolaşıyorlardı. Aniden karşılarına bir denizaltı çıktı. Yavru balık korkudan titreyerek annesinin yüzgeçlerinin altına sığındı : - Korkma güzel y devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.