16 Yaşından Küçükler Solaryuma Girmesin
   

İngiliz sağlık uzmanlarının yaptığı bir araştırma, bronzlaşmak için girilen solaryum cihazlarının ge nçlerde cilt kanseri riskini artırdığını ortaya koydu.

Yaz yaklaştıkça gençler arasında yaygın olan “ bronz ten “ modası yeniden ortaya çıkmaya başladı. Dolaplardan çıkarılan kısa kollu, açık renkli kıyafetleri bronz tenlerinin üzerine giymek isteyen gençler, yine solaryum salonlarının kapılarını aşındırıyor. Solaryumun sağlıklı bir bronzlaşma olduğu konusundaki uyarılara kulaklarını tıkayan gençlere son uyarı, İngiliz tıp uzmanlarından geldi.

Uzmanlar özellikle 16 yaşından küçüklerin solaryuma girmesinin cilt kanseriyle karşı karşıya kalmalarına neden olabileceğini belirtiyor. Sadece bu yıl İngiltere’ de 70 bin cilt kanseri vakasının teşhis edilmesinden yola çıkan yetkililer, ülkede büyük çaplı bir araştırma yapmaya karar verdi. Bu araştırma için İngiltere’ deki 8 bin solaryum salonunu temsil eden The Sunbed Association’ la birlikte çalışıldı.

Bu araştırmanın sonuçlarına göre çocukluk ve gençlik yıllarında solaryumla tanışanların, diğerlerine oranla cilt kanserine yakalanma riskinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Kanser Araştırmaları Derneği’ nden Sara Hiom, bu sonuçlar üzerine şöyle konuştu: İngiltere’ de ve tüm Avrupa’da solaryum salonlarında uyarılar olmalı ve gençlerin bu makineleri kullanmaları yasaklanmalı!


KAYNAK: Sabah Gazetesi 22 mart 2004

 
Süper Teyze 341
Erdal arkadaşı can’a sordu : - Bil bakalım, bir vampirin en sevdiği meyve hangisidir ? Can’dan cevap gelmeyince Erdal söyledi : - Kan portakalı !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.