Bırakın, içinizdeki çocuk hiç büyümesin
 

Her ne kadar ayakları yere basan bir yetişkin de olsanız, bazen yumuşacık bulutların arasında süzülmek, ışıktan yapılmış peri çocuklarla konuşmak istemez misiniz? Cevabınız "evet" ise buyurun "Düşler Ülkesi"ne. İskoç yazar J.M. Barrie’nin, Peter Pan adlı eserinin yazılış öyküsünü anlatan film, Johny Depp, Dustin Hoffman ve Kate Winslet’li kadrosunun yanısıra konusuyla da "düş gibi" bir yolculuk vaad ediyor. Film, 7 dalda Oscar adayı.

Sinemaseverlerin Monster’s Ball (Kesişen Yollar) adlı filmiyle hatırlayacağı Marc Forster’ın yönettiği Düşler Ülkesi (Finding Neverland) Allan Knee’nin "Peter Pan Olan Adam" adlı oyunun bir uyarlaması. Senaryoda David Magee’nin imzası var. Önce filmin konusuna bir göz atalım:

İskoç yazar J.M. Barrie (Johnnny Depp), yeni bir konu arayışındadır. Yeni oyunu kibar İngiliz sosyetesi tarafından beğenilmeyince yeni bir ilham perisine ihtiyaç duymaya başlar. Köpeğiyle Londra’nın Kensington Bahçeleri’nde dolaşırken, kocası ölmüş güzel bir kadın ve dört çocuğundan oluşan Llewelyn Davies ailesiyle tanışır.

Karısıyla (Radha Mitchell) arası çok da iyi olmayan Barrie,karısının karşı çıkmalarına rağmen bu aileyle yakınlık kurmaya başlar. Aynı şekilde Davies ailesinde de büyükanne Emma du Maurier (Julie Christie) bu yakınlığa karşı çıkmaktadır.

Çocuklar, Barrie’nin ilham perileri olmuştur. Onlarla oyunlar oynarken yamaçları gemiye, sopaları kılıca, uçurtmaları periye ve çocukları da "Neverland’ın Kayıp Çocukları"na dönüştürür.
Kaynak:Hürriyet 14 Şubat 2005

 
Süper Teyze 321
Küçük oğlan babasına sordu : -Babacığım, neden bizim şehrimizde yayadan çok araba var ? Babası gülerek cevap verdi : - Kimse ayakkabılarını eskitmek istemiyor da onun için oğlum !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.