Çocuk Meclisi’nin başkanı belli oldu
  ’İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’ iki yıl aradan sonra yeniden çalışmalarına başladı. 32 ilçe ve 41 beldeden seçilen 292 öğrenci, dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ilk toplantısını yaptı. Çocuk Meclisi’nin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çocukların taleplerini doğrudan kendilerine iletmelerini istediklerini belirterek, ’Çocuk Meclisi’ni toplamaktaki amacımız, demokrasinin filizlenmesini sağlamak’ dedi.
Topbaş’ın konuşmasının ardından, Çocuk Meclisi Başkanlığı, Başkan Vekilliği ve Divan Üyelikleri için seçimlere geçildi. Seçimlere katılan adaylar, kendilerini tanıtan ve projelerini anlatan konuşmalar yaptı. Öğrenciler, konuşmalarında, okullarında kütüphane, laboratuvar, bilgisayar ve spor salonuna ihtiyaç olduğunu, ayrıca çevrenin korunması, park ve oyun alanlarının artırılması gerektiğini söyledi. Seçimler sonucu, Kadir Rezzan Has İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Büşra Saygı 134 oyla Çocuk Meclisi Başkanlığı’na, Esenler Hatip Dinçsoy İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Reyyan Uysal 115 oyla 1. Başkanvekilliği’ne, Bahçelievler Siyavuşpaşa İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Gülsüm Sarıateş de 99 oyla 2. Başkanvekilliği’ne getirildi.
Kaynak:Akşam 16 Şubat 2005
 
Süper Teyze 434
 Yaşlı yargıç, defalarca yargıladığı  suçluyla bir kez daha karşılaşınca dayanamayıp şöyle dedi : - Bu son olsun oğlum ! Umarım artık düzenli bir hayatın olur ve bir daha karşılaşmayız !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.