İnternetten kitap yardımı
 

Van’da bulunan 30 Ağustos İlköğretim Okulu öğretmenleri, elektronik posta aracılığıyla ulaştıkları, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinden okullarına 2 bin kitap bağışı sağladı. Fidanlık Mahallesi’nde üç yıl önce eğitim vermeye başlayan 30 Ağustos İlköğretim Okulu’nun dört öğretmeni, okullarındaki kitap eksikliğinin giderilmesi amacıyla bir ay önce kampanya başlattı.

İnternette elektronik posta aracılığıyla çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine ulaşan öğretmenler, okullarındaki boş kitaplık raflarının, dolması için yardım istedi.

Bir ay içinde Türkiye ve yabancı ülkelere ulaşan elektronik posta iletileri sayesinde, okula çok sayıda kitap gönderildi.

Kampanyayı yürüten öğretmenlerden Davut Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilere sürekli kitap okumaları yönünde tavsiyede bulunduklarını, ancak öğrencilerin okuyacak kitap bulamadıklarını söyledi.

Öğrencilerin evlerinde de kaynak bulunmadığı için araştırma ödevlerini yapmakta büyük güçlükle karşılaştıklarını ifade eden Aydın, ”Okulumuzun fiziki bakımdan hiçbir eksiği yok, sadece kitap yetersizliği vardı. Bu eksikliğin giderilmesi talebi de öğrencilerden geldi” dedi. 

Öğrencilerin talebi üzerine okuldaki üç öğretmen arkadaşıyla birlikte elektronik posta aracılığıyla birçok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütüne ileti gönderdiklerini belirten Aydın, “Bu iletiler, kolilerce kitap şeklinde bize geri döndü. Birçok kişi ve kurumla aramızda kitap dostluğu başladı” dedi.

Şimdiye kadar okullarına 2 bin kitabın ulaştığına işaret eden öğretmen Betül Önkol da kampanyanın ABD’de de bile karşılık bulduğunu, ABD’de yaşayan Türk asıllı bir vatandaşın, çok sayıda İngilizce kitap göndereceğini kaydetti.
Kaynak: Ntvmsnbc 16 Şubat 2005

 
Süper Teyze 335
Aynı tavuktan olan iki kardeş yumurta, birkaç gün marketin raflarında duran karton kutularda bekledikten sonra, satın alındılar ve aynı eve gittiler. Buzdolabının içinde birlikte güzel günler geçi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.