Dünyanın yaşadığı felaketler kitap oldu...
  Dünyanın 18 milyar yıl önceki büyük patlamadan (Big Bang) bugüne yaşadığı büyük felaketler bir kitapta toplandı.
      Stuart Flexner ve Doris Flexner’in yazdığı ’’Kötümserin Tarih Rehberi’’ adlı kitap, Aykırı Yayınları’ndan piyasaya çıktı.
      Kitapta, bugüne kadar meydana gelen büyük depremler, yangınlar, patlamalar, büyük kazalar, salgın hastalıklar, cinayetler, suikastlar, katliamlar, soykırımlar, fırtınalar, kasırgalar, hortumlar ve tsunamilere yer veriliyor.
      Kitaba göre, Anadolu toprakları tarihin eski çağlarında da büyük depremlere sahne oldu. Buna göre, Antakya İ.S 115 yılında meydana gelen depremde binlerce kişi ölürken, şehirde büyük tahribat meydana geldi.
      Antakya’da İ.S 526 yılında yaşanan depremde ise yüz binlerce insan öldü. İsa’nın göğe yükselmesi törenlerinden bir gün önce 29 Mayıs’ta, binlerce ziyaretçinin dini kutlamalar için toplandığı Antakya’da meydana gelen büyük deprem ile arkasından çıkan yangında 250 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.
      Öte yandan İ.S 1268’de Anadolu’nun büyük bir kısmını sallayan şiddetli bir depremde ise 60 bine yakın insan hayatını kaybetmişti.
Kaynak:Milliyet 18 Şubat 2005
 
Süper Teyze 334
Üç kaplumbağa arkadaş, oturma odasında zevkli bir kart oyunu oynuyorlardı. İçlerinden biri ev sahibi kaplumbağaya rica etti : - Varsa bir bardak süt alabilir miyim lütfen ? - Elbette ! dedi ve devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.