Kürkleri için yok oluyorlar
  Doğa Gözcüleri Derneği Kurucu Üyesi Asaf Ertan, Yasal olarak güvence altında olmasına karşın, denetim eksikliği nedeniyle kaçak avlanma nedeniyle su samurlarının sayılarının son yıllarda azaldığını bildirdi.
Asaf Ertan, memeli ve yırtıcı bir türolan su samurlarının uzunluğunun ortalama 75 santimetre ve kürkleriyle ünlü olduğunu, Osmanlı İmparatorluğu zamanında padişahların kendilerine samur kürkünden palto yaptırdığını belirtti. Su samurlarının dünyada ve Türkiye’de yaygın olduğunu, ancak son yıllarda nesillerinin tükenmeye başlandığını vurgulayan Ertan, yaşama alanlarının deniz kıyıları, göl ve akarsular olduğunu dile getirdi. Su samurlarının dünyada en fazla Amerika’nın batı bölgelerinde bulunduğuna işaret eden Ertan, şöyle konuştu:
       “Dünyada ve Türkiye’de ulusal ve uluslararası sözleşmelerle koruma altında olan su samurlarının nesli tehdit altında. Yasal olarakgüvence altında olmasına karşın, denetim eksikliği nedeniyle kaçak avlanma yüzünden su samurlarının sayıları son yıllarda azalmaktadır. Bu gelişmelere karşın dünyada çevrecilerin başlattığı kürk karşıtı kampanyalarla kürk kullanımı azalıyor. Bu da su samurlarının neslinin azalmaması yönünde olumlu bir gelişme. Ancak kaçak avlanmanın önüne geçilmesi gerekiyor.”
       Van’da Çatak İlçesi ve Bahçesaray Çayı’nda su samurlarının yaygın olduğunu söyleyen Ertan, son yıllarda kaçak avlanma nedeniyle bunlarında sayısının azaldığını kaydetti.
Kaynak:Ntvmsnbc 21 Şubat 2005
       
 
Süper Teyze 216
Öğretmen Türkçe kompozisyon dersinde öğrencilerine şu konuyu verdi : ‘Size göre ideal okul hangisidir ?’ Bütün sınıf heyecanla kağıda kaleme sarılmışken, Derin birkaç  sözcük yazdığı kağı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.