MUTLULUĞUN RESMİ
 

Bir yıl önce deprem felaketine uğrayan Bingöllü çocukların yolu yine İstanbul’a düştü. Onların fırçalarından tuvale düşenlerle, ağırlandıkları Darüşşafaka’lı öğrencilerin resimleri sergide buluştu.
 

Geçtiğimiz yıl 1 Mayıs’ta yaşadıkları depremin ardından İstanbul’a Darüşşafaka Lisesi’ne gelen Bingöllü öğrenciler, Darüşşafaka’lı arkadaşlarıyla yeniden İstanbul’da buluştu. Bingöllü 45 öğrenci, yaşadıkları yeri anlattıkları ve rengarenk boyadıkları resimlerle İstanbul’a geldiler.

SEVGİ HATTI KURULDU
Darüşşafaka Lisesi öğrencileriyle ortak bugün açılacak "Bingöl’den İstanbul’a, İstanbul’dan Bingöl’e" adlı resim sergisi 1-15 Mayıs 2004 arasında Maslak’taki Darüşşafaka Kampusu’nda sergilenecek. Geçtiğimiz yıl 1 Mayıs’ta yaşadıkları depremde 84 arkadaşını yitiren Bingöllü öğrencilere ilk kucağı adına yakışır bir şekilde Darüşşafaka Lisesi açmıştı. Çeltiksuyu Sabah Gazetesi Pansiyonlu İlköğretim Bölge Okulu’ndan 108 öğrenci ve 6 öğretmen, Darüşşafaka’da yani "şefkat yuvası" nda bir ay boyunca eğitimlerinin geri kalan bölümünü tamamladılar.

Öğrenci ve öğretmenler bu süre içinde Darüşşafaka’lı öğretmen ve öğrencilerin yardımıyla yaşama yeniden tutundular. İki okul arasında kalıcı dostluklar kuruldu nice paylaşımlar yaşandı, ortak projeler yapıldı. İşte bu projelerden biri ise bugün ortaklaşa açılacak resim sergisi olan "Bingöl’den İstanbul’a, İstanbul’dan Bingöl’e". Bingöllü 45 öğrenci, serginin açılışı için dün geldikleri İstanbul’da Darüşşafaka’lı kardeşleri ile buluştu. Darüşşafaka Bingöllü öğrencileri yine misafir etti. Geçtiğimiz yıl kurulan dostluk köprüsü yapılan renkli resimlerle pekişti. Toplam 80 resmin sergileneceği resim sergisinde Bingöllü öğrenciler yaşadıkları yerleri, Darüşşafaka’lı öğrenciler ise İstanbul’u resmetti.

DAHA ÇOK PROJE
Sergiden iki hafta önce Darüşşafaka’lı öğrencilerden Hüseyin Aşar ve Sabiha Karaal, resim öğretmenleriyle birlikte Çeltiksuyu’na giderek, Bingöllü öğrencilerin resim çalışmalarına bir hafta boyunca yardımcı oldu. Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Azmi Özkardeş, "Biz kardeş okullarız. Bundan sonra birlikte birçok projeye imza amayı umuyoruz. Bu yıl da deprem acısını hafifletmek için ortaklaşa bir resim sergisi düzenledik" diyor.
KAYNAK: Sabah 01 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 109
Yavru hamsi balığı ile annesi denizin dibinde dolaşıyorlardı. Aniden karşılarına bir denizaltı çıktı. Yavru balık korkudan titreyerek annesinin yüzgeçlerinin altına sığındı : - Korkma güzel y devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.