Kuşlar âleminin Einstein’ı karga
 

Kanadalı bilim adamlarının yaptığı bir araştırma, karga familyasına mensup türlerin, kuşlar âleminin en zeki hayvanları olduğunu ortaya çıkardı.

KANADA’NIN Montreal kentindeki Mcgill Üniversitesi’nden hayvan davranışları uzmanı Profesör Louis Lefebvre’nin başkanlığındaki bir grup, bilimsel dergilerde son 70 yılda kuşların yaratıcılık davranışları üzerine yayımlanan araştırmaları inceledi. Dünyanın ilk kuş zekâ indeksini oluşturan grup, en zeki kuşların karga, ekinkargası, alakarga ve kuzgun olduğunu tespit etti.

İkinci sırada şahin var
ARAŞTIRMADA kargaları, şahin, atmaca, ağaçkakan ve balıkçıl kuşları takip etti. Raporda, Japonya’da yaşayan leşkargalarının, ceviz kırmak için otomobilleri kullanması, zekâlarına örnek gösterildi. Trafik lambaları kırmızı yandığında getirdikleri cevizleri atan kargalar, yeşil yandığında kırılan cevizleri topluyordu.

Beyin-zekâ orantısı
LEFEBVRE, kuşların beyin büyüklükleri ile zekâ seviyeleri arasında doğru orantı olduğunu belirlediklerini söyledi. Oxford Üniversitesi’nden Alex Weir’in yaptığı araştırmada da, Betty adlı karga kabloyla derin kaptaki yeme ulaşmıştı.

En ’kuş’ beyinliler
Listede zekâ seviyesi en düşük kuşun yeni dünya bıldırcını olduğu belirtildi. Yön bulma ve uçuş konusunda son derece başarısız olan bıldırcını, Avustralya’da yaşayan emular, devekuşları ve keçisağan kuşu takip etti.
Kaynak:Milliyet 23 Şubat 2005

 
Süper Teyze 424
 Ayça ve Zeynep sohbet ediyorlardı. Ayça gözlerini kocaman kocaman açarak arkadaşına sordu : - Yani sen şimdi gerçekten burçlara inanmadığını   mı söylüyorsun Zeynep ? Küçük kız baş devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.