‘Büyük İskender’ küresel açlığa karşı
 

Sinema severlerin, son olarak “Büyük İskender” rolünde izlediği İrlandalı aktör Colin Farrell, BM Dünya Gıda Programı’nın açlığa karşı savaşında da önemli rol oynayacak.
 
Dünya Gıda Programı tarafından yapılan açıklamada, küresel açlığa karşı savaşta dünyanın en ünlü hayali ajanı 007 James Bond’u (Sean Connery) takip edecek olan “Büyük İskender”in (Farrell) açlığa karşı yürütülen kampanya kapsamında çekilecek 30 saniyelik tanıtım filmlerinde rol alacağı kaydedildi.   

Yardım kampanyası çerçevesinde yürütülen filmde Colin Farrell, her gün yüz milyonlarca insanın açlıktan acı çektiğine işaret ederek, “Her hafta bir tsunami, dünyanın her tarafında yoksul kasabaları ve köyleriyerle bir ediyor. Bu tsunami günde 25 bin, haftada 175 bin insanın hayatını söndürüyor. Çocukları annelerinin kucağından alıyor, yüz milyonlarca insanın gelecek umudunu çalıyor. Bu tsunami açlıktır” diye konuşuyor.
       Bütün dünyada gösterilecek tanıtım filminin, Güney Asya’daki tsunami felaketinden sonra cömertçe akan uluslararası yardımların, dünya kamuoyunda daha az yer eden diğer sorunlara yönelik yardımları baltalayacağı endişelerinin yoğunlaştığı bir döneme geldiği belirtiliyor.
       Dünya Gıda Programı, Afrika’daki açlıkla mücadele için bu yıl yapılan bağışların 2004 yılına göre önemli ölçüde azaldığına dikkat çekiyor.
       Dünya Gıda Programı, Colin Farrell ve Sean Connery’nin yanı sıra daha önce Penelope Cruz ve Rachel Weisz ile de küresel açlığa karşı benzer tanıtım filmleri çekmişti.
Kaynak:Ntvmsnbc 26 Şubat 2005
       

 
Süper Teyze 305
Yaşlı pireye, LOTO dan büyük ikramiye çıkmıştı. Bütün akrabaları yaşlı pirenin sevincini paylaşmak için çevresini bir anda sarıverdiler. Genç pirelerden biri sordu : -Ne yapacaksın bu kadar paray devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.