İstanbul’un simgesi bu çocukların eseri olabilir
 

İlhan Koman Vakfı tarafından yürütülen ‘Beldemiz İçin Sanat’ Projesi kapsamında, iki ay boyunca heykeltraşlık eğitimi alan Kağıthane, Balat, Beyoğlu ve Galata bölgelerinde yaşayan 8-14 yaşları arasındaki 100 çocuğun eserlerinden 4’ü bu bölgelere anıt heykel olarak yaptırılacak.

Çocukların yaptığı heykelin Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSÜ) ve yerel yönetimler işbirliğiyle anıt haline getirileceğini belirten Proje Yöneticisi Özlem Ece, ‘Çok parlak ve güzel fikirleri var. Semazen ve ışık topundan çok daha güzel fikirleri var. Onların fikirleri arasından İstanbul’un simgesi çıkabilir’ dedi. MSÜ Heykel Bölüm Başkanı Ferit Özşen de, ‘Böyle bir konuda sanatçılara danışılmalı. Çocukların fikirleri de güzel bir seçenek’ diye konuştu. Avrupa Birliği’nden ‘Demokrasi ve İnsan Hakları Mikro Projesi’ kapsamında 116 bin Euro (yaklaşık 198 bin YTL) fon alan İlhan Koman Vakfı’nın, sanatı geniş kitlelere yaymak ve çocukları sanatla tanıştırmak amacıyla iki ay önce başlattığı ‘Beldemiz İçin Sanat’ projesinin son atölye çalışması dün MSÜ’deki Heykel Partisi’nde yapıldı. Yerel yönetimlerin de destek verdiği anıt heykel projesinin Mayıs ayında hayata geçmesi bekleniyor. Projeyle, çocuklarda kentlilik bilincinin yerleşmesi amaçlanıyor. 
Kaynak:Hürriyet 27 Şubat 2005

 
Süper Teyze 402
 Futbol maçı öncesinde, iki genç gişeden bilet almaya çalışıyorlardı : - Trübünlerden iki  koltuk bileti lütfen ! dedi gençlerden biri. - Maalesef trübünlerde yer kalmadı, dedi gişedeki  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.