Rusya’da Mars’a yolculuk deneyleri
 

Rus haber ajansı Interfax, Rusya’nın yeryüzünde Mars koşulları yaratarak uzay deneyleri yapacağını duyurdu.

Mars-500 adı verilen Mars deneyleri, Mart 2005’te başlayacak. Interfax’ın Rus uzay dairesi Roskosmos Başkanı Anatoly Perminov’a dayandırdığı haberine göre deneyler, ilk etapta 6 kişilik uluslararası bir ekipten oluşacak. Yeryüzünde kurulan deney ortamında, uzay adamları 500 gün boyunca Mars şartlarında yaşayacak.

Gelecekte Mars’a yapılması planlanan uzay yolculuğunun bir provası niteliğinde olan deneyde, denekler önce bir kapsülün içine girecek. Bu kapsül 500 gün sürecek Mars’a yolculuk şartlarını yaşatacak. Uzay denekleri burada hava değişimi, yerçekimsizlik gibi fiziksel zorluklarla karşı karşıya kalacak. Birçok bilim adamı uzayda farklı koşullarda uzun süre kalmanın insan bedeninde ciddi sorunlar yaratabileceğini belirtiyor. Bunlar arasında kas ve kemik erimesi, bağışıklık sisteminde zayıflama ve psikolojik gerilmeler bulunuyor. Deney insanlar bu tip sorunlarla baş edebilme yeteneğini ölçecek ve gelecek için bir çerçeve oluşturacak.
Kaynak:Ntvmsnbc 28 Şubat 2005

 
Süper Teyze 369
Yavru ördekler anneleriyle birlikte kentte yürüyüşe çıkmışlardı. Parkta bir tur attıktan sonra birlikte hamburger yemeye gittiler. Sonra da evlerine dönmek üzere yola koyuldular. Tam o sırada küçük  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.