Japonya, Ay’da uzay üssü kuracak
  Japonya 2025 yılında Dünya’nın uydusu Ay’da insanlı bir uzay üssü kuracağını açıkladı.
Japon Uzay Dairesi JAXA yetkilileri Ay’da uzay üssü kurma fikrinin bir süredir değerlendirildiğini ve projenin hükümetin nihai kararına kaldığını duyurdu. Üssün kurulması ile ilgili planın görüşülmek üzere, Mart sonuna doğru hükümete gönderileceği belirtildi.
 
DEVLER AY İÇİN YARIŞACAK
       JAXA yetkilileri Ay’da uzay üssü kurulmasının Japonya’nın gelecek 20 yıllık dönemde en önemli projelerinden biri olduğunun altını çiziyor. Japonya’nın uzaya çıkmasının asıl getirisi ise, dünyanın en büyük ekonomilerinden birinin uzay yarışına katılacak olması. Daha önce ABD, Hindistan ve Çin Ay’a insanlı uzay uçuşları yapacaklarını duyurmuşlardı. Japonya’nın da bunların katılmasıyla, devler arasında bir uzay yarışı başlayacak. Bu yarışta Çin, Hindistan ve Japonya olmak üzere üç Asya ülkesi olacak.
       JAXA yetkilileri planla ilgili detay vermezken, Ay’da kurulacak uzay üssünün en az 2 milyar dolara malolacağını ifade ediyor. Bu rakam NASA’nın kendi kuracağı uzay üssü için gerekli olan 16.2 milyar dolara oldukça düşük kalıyor.
      
UZAY ÜSSÜ GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞACAK
       Japonya’nın önde gelen gazetelerinden Mainichi Shimbun, JAXA’nın Ay’da kendi başına incelemelerde bulunacak yetenekte bir robot geliştirdiğini ve mekanik uzay adamının 2010 yılına dek uyduya gönderileceğini yazdı. Gazetenin haberine göre, Japonya’nın uzay planları arasında Ay’daki uzay üssünün güneş enerjisiyle çalışması ve Ay’a insan taşıyacak uzay kapsüllerinin Japon teknolojisi ile inşası bulunuyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 1 Mart 2005
 
Süper Teyze 60
 Öğretmen Can’a sordu : - Büyüyünce ne olmak istiyorsun  Can ? - Öğretmen ve duvar ustası ! - Neden iki meslek birden oğlum ? - Çünkü sadece öğretmenlik yaparsam yazları işsiz  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.