Elton John ile Sting’ten izin aldı, eserlerini çaldı
 

Elton John’un ’Sorry Seems to Be the Hardest Word’ şarkısı ile Sting’in ’Shape of My Heart’ ve ’Fragile’ adlı hitleri, bağlamaya yakıştı. ’Çalabilirsin’ onayı veren iki dünya starı, Ahmet Koç’tan albüm istedi!.

Bağlama ustası Ahmet Koç, yeni albümü ’Paradoks’ta dünyaca ünlü müzisyenlerin dillerden düşmeyen bestelerini yorumladı. Elton John’un ’Sorry Seems to Be the Hardest Word’ şarkısı ile Sting’in ’Shape of My Heart’ ve ’Fragile’ adlı hitleri, bağlamanın tellerine çabuk uyum sağladı. Ahmet Koç’un ilk kez dünya hitlerini bağlama ile çalma süreci, her bir beste için 384 kuruş bandrol ödemesi ve eser sahiplerinden izin istemesiyle başladı. ’Sir’ ünvanlı Elton John ile her şarkısı klasik haline gelen Sting, Koç’un bağlama yorumlarını beğenerek, sanatçıya ’çalabilirsin’ onayı verdi.

BİR ŞARTLARI VARDI!
Projeyi ilginç bulan Elton John ile Sting’in Ahmet Koç’a onay vermeden önce bir tek şartları oldu. Müzik devleri, Ahmet Koç’un bestelerini albüm formatında yorumlayıp, kayda almasını ve kendilerine yollamasını istedi. İki stardan gelen istek üzerine Koç, stüdyoya girerek besteleri bağlama ile seslendirdi. Kayıtların kısa sürede Elton John ile Sting’e ulaşmasını sağlayan bağlama ustası, iki haftalık bekleyişin ardından gerekli izinleri aldı. Ahmet Koç’a gelen izin belgesinde şu ibare bulunuyordu: ’Albümünüzü de göndermeniz dileğiyle...’

HEPSİ KABUL ETTİ
Dünyaca ünlü besteleri bağlamasıyla yorumlayan Ahmet Koç, Paul Anka ve C. François’nın ’My Way’ini ve D. Fedler’ın ’Hotel California’sını da ’Paradoks’ albümünde seslendirmek için bu sanatçıların bağlı olduğu müzik şirketleriyle bağlantı kurdu. Onlardan da ’olumlu’ yanıt gelince ’Paradoks’un doğum süreci başladı. Ahmet Koç, gerekli izinleri aldıktan sonra ’sahibinden onayladığı’ her bestenin telifini yatırarak kayıt için stüdyoya girdi.
Kaynak:Sabah 3 Mart 2005

 
Süper Teyze 191
Üç arkadaş arka sırada sohbete dalmış,derste olduklarını çoktan unutmuşlardı. Bir süre sabreden öğretmen sonunda dayanamadı ve masasından kalkarak öfkeli adımlarla yanlarına geldi. Öğretmeni gören ü devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.