Cep’ten konuşturan gözlük
 

Cep telefonuyla konuşurken araç kullanmayı ve her iki eli de başka işler için kullanmayı olanaklı kılan "handsfree" (eller serbest) özelliğine sahip cihazların çeşidi giderek artıyor. Son olarak mobil ürün geliştiricisi Motorola, Oakley güneş gözlüklerine uyguladığı Bluetooth (mavidiş) teknolojisiyle güneş gözlüğü üzerinden telefonla konuşmayı mümkün kılıyor.

Geliştirdiği aykırı mobil cihazlarla pazarda konumlanan Motorola, son olarak kablosuz Bluetooth teknolojisini Oakley güneş gözlüklerine uyguladı. Bu sayede tüketiciler, gözlükleri gözlerindeyken sadece tek tuşa dokunarak çağrılara cevap verebilecek ve arama yapabilecek.
"RAZRWire" adı verilen buluş, Oakley’nin optik alanındaki deneyimi ile Bluetooth teknolojisinin birleşmesiyle ortaya çıktı.

Üç farklı rengi olan RAZRWire, özellikle bisiklet, kayak, kaya tırmanışı, golf gibi doğa sporlarıyla aktif olarak ilgilenen tüketicilerin en konforlu biçimde kesintisiz iletişim kurabilmesi amacıyla tasarlandı. Bu teknolojiyi kullanan gözlükler, hareket halindeyken ellerin serbest kalmasını sağlıyor. Ürünün bu yılın ikinci yarısında satışa çıkması planlanıyor.
Kaynak:Hürriyet 2 Mart 2005

 
Süper Teyze 356
Yaşlı teyzesi, Berk’i ziyarete gelmişti: - Gözlerini kapat ve avuçlarını aç ! dedi her zamanki gibi. Berk teyzesinin şeker ve çukulata getirdiğini hemen anlamıştı : - Lütfen bu oyunu babamla y devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.