Zekâlarını sakın hafife almayın
 

Araştırmalara göre, domuz çıkarı için plan yapıyor, tavuk kapı açmayı öğrenebiliyor, koyun ifadeye göre tepki veriyor!

İngiliz bilim adamları koyun, tavuk gibi çiftlik hayvanlarının sanıldığı gibi "akılsız" olmadığını ortaya çıkardı. Cambridge’deki Babraham Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalar, bu hayvanların, insanlar gibi kıskançlık ve sevgi gibi duygulara da sahip olduğunu gösterdi. Araştırmaya göre, hayvanların duygu ve zekâsı hakkında elde edilen bulgular şöyle:

Koyun: 50 koyunu ve en az 10 insanın yüzünü iki yıl boyunca hafızalarında tutabilirler. Yüz ifadelerine tepki verirler, gülen insanları severler.
Tavuk: Niyetleri ve beklentileri vardır, insanları birbirinden ayırt edebilirler. Köpek ve atların hızıyla yönlerini bulabilir, kapı açma gibi hareketleri öğrenebilirler.
Domuz: Kendi çıkarları için diğer hayvanları kandırmak konusunda karmaşık planlar yaparlar.
Balık: Üç saniyelik hafızaya sahip oldukları şeklindeki yaygın inanışın aksine zekâlarını kullanabilirler.
Papağan: Zekâ düzeyleri, 5 yaşındaki bir çocukla karşılaştırılabilir. İki farklı nesne gösterildiğinde renk, şekil ve doku farklılıklarını dille anlatabilirler.
Kaynak:Milliyet 7 Mart 2005

 
Süper Teyze 43
Resim dersinde öğretmen sınıfa sordu : - Ressamlar neden yaptıkları resmin altına imzalarını atarlar isimlerini yazarlar ? Bilen var mı ? -Afacan Selim yapıştırdı cevabı : - Resmi satın alanlar,  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.