Ucuz bilgisayarlar geliyor
 

Her evde bilgisayar olması ve 7’den 70’e herkesin internetteki olanaklardan faydalanması için üreticiler ’ucuz PC’ üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. HP, Acer ve Apple’dan ilk örnekler Türkiye pazarına da gelmeye başladı.

Tüm aile bireylerine teknoloji dünyasının nimetlerini sunabilen bilgisayarların satın alınmamasının altında genellikle ekonomik imkanların yetersizliği yatıyor. Arz ve talebin dengeli biçimde artması bilgisayar üreticilerine fiyatları düşürmeleri için olanaklar sunuyor. Bununla yetinmeyen kimi şirketlerse daha ucuz kişisel bilgisayar üzerinde araştırma çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

Oyun, sohbet, internette gezinme, e-posta alışverişi ve müzik-video oynatma gibi temel işlevleri yürütebilen yeni kuşak ucuz bilgisayarlar 2005’te adından çok söz ettirecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz hafta ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda duyurulan "Apple Mac Mini" işte böyle bir bilgisayar. Ekran, fare ve klavyesi ayrıca satılan bu bilgisayarın fiyatı 490 dolar civarında olacak.

Her eve en az bir bilgisayar

Apple’ın güvenli, kolay kullanılabilir, stabil ve şu ana kadar hiçbir virüse rastlanmayan Mac OS X işletim sistemi ile çalışan Mac Mini ile birlikte; iPhoto, iMovie, iTunes, iDVD ve GarageBand yazılımlarının bulunduran iLife’05 dijital yaşam paketi ücretsiz olarak veriliyor.

1,3 kilogram ağırlığında ve 5x16x16 cm boyutlarında olan Mac mini ile Apple, fiyatı 1000 doların altında olan bilgisayarların yer aldığı pazarı yeniden şekillendirmeyi hedefliyor. Bununla birlikte, geçtiğimiz sene üretim çalışmaları başlayan Türk yapımı ucuz bilgisayarın da ilk modellerinin önümüzdeki aylarda pazara çıkması bekleniyor. Microsoft’un uluslararası dersteğiyle Vestel, Manisa’daki tesislerinde herkesin satın alabileceği uygunlukta bilgisayarlar üretmeye başladı.
Kaynak:Hürriyet 7 Mart 2005

 
Süper Teyze 384
Şirketin müdürü işe yeni alınan sekreter kıza sordu : -  Haftalık takviminde neler var ? Okur musun lütfen ? Genç kız panik için de önündeki ajandanın sayfalarını çevirmeye başladı : - devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.