Hayallerindeki olimpiyatları çizdiler
 

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Mili Olimpiyat Komitesi ve Türkiye İş Bankası işbirliği ile Visa International tarafından "Daha iyi bir geleceğin yaratılmasında Olimpiyat Oyunları’nın Katkısı" teması ile 17 ülkede eşzamanlı olarak gerçekleştirilen ’Visa Haya Gücü Olimpiyatları Resim Yarışması’nın Türkiye ayağı sonuçlandı. Türkiye jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Samsun’dan katılan Nazlı Deniz Ersöz birinci, Samsun’dan katılan Kıvanç Varol ikinci ve Bursa’dan katılan Beste Tekin ise üçüncü oldu. Türkiye birincisi Nazlı Deniz Ersöz’ün de aralarında bulunduğu 17 ülke birincisi, Atina 2004 Olimpiyat Oyunları açılış töreninde Olimpiyat Komitesi Başkanı’ndan madalya alacak.

MERTOL’DAN KONSER
26 Nisan akşamı İş Sanat Merkezi’nde gerçekleşen resim yarışmasının ödül törenine 35 yarışmacının yanı sıra, Visa Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Mete Uğurlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ile Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi, Spor ve İzcilik Daire Başkanı Ali Eker de katıldı. Törende 7 yaşındaki uluslararası piyano sanatçısı Mertol Demirelli mini bir konser verdi.
 
35 ESER SERGİLENECEK
Resim Yarışması’na katılan bin 500 eser arasından 35 eser, sergilenmek üzere seçildi. Jüri üyeleri Prof. Dr. Kenan Eratalay başkanlığında, Doğan Hızlan, Ekmel Totrakan, Kezban Arca Batıbeki, Prof. Kaya Özsezgin, Mesut Ilgım, Prof. Olcay Kirioğlu, Türkiye İş Bankası ve Visa Türkiye temsilcilerinin yaptığı değerlendirme sonucunda seçilen 35 minik ressamın resimleri, 26 Mayıs tarihine kadar İş Sanat Merkezi’nde sergilenecek.
 
1-BARIŞ VE KARDEŞLİK
Yarışmanın birincisi Nazlı Deniz Ersöz, Samsun Atatürk İlköğretim Okulu’nda dördüncü sınıf öğrencisi. Ersöz, ülkeler içindeki barışı olimpiyat oyunları ile anlatmaya çalıştığını belirterek "Resmimin birinci olması ve Atina’ya gidip ülkemin adına ödül almam çok güzel bir duygu. Öğretmenim, sporun evrensel dilin konuşulduğu bir etkinlik olduğunu söylemişti. Ben de olimpiyatlar bunun en güzel görüntüsüdür dedim ve çeşitli ulusların sporcularını dostluk ve kardeşlik içinde yarışırken resimledim" diye konuşuyor.
 
2-SPORUN EVRENSELLİĞİ
Yarışmanın
ikincisi Kıvanç Varol, Samsun Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu dördüncü sınıf öğrencisi. Resminde sporun evrenselliğine değindiğini söyleyen Varol, "Tüm dünya ülkelerinin bir araya gelerek bu güzellikleri paylaştıklarını ve çocukların bir arada olduğunu düşündüm. Ülkeler, bayraklarla, olimpiyat halkalarıyla, mutluluk simgeleyen gökkuşağıyla, barışı simgeleyen beyaz güvercinleriyle, değişik spor alanlarıyla bir araya gelmiş. Olimpiyat meşalesini yakıyorlar. Ben de ’barış için dünya’ resmini yaptım" diye konuşuyor.

3-ÇOCUK OLİMPİYATI
Yarışmanın
üçüncük ödülünü kazanan Beste Tekin ise Bursa Özel Tarhan Okulları beşinci sınıf öğrencisi. Resmini, Çocuk Olimpiyatlarının düzenlendiğini hayal ederek yaptığını söyleyen Tekin, "Dünyanın her tarafında savaşlar varken, barışın sporla gerçekleşeceğini düşünüyorum. Eminim ki çocuk olimpiyatlarının gelecekte dünyada barışın sağlanmasında önemli katkısı olacaktır. Keşke annemle birlikte olimpiyatlara katılmak için yurtdışına gitsek, ya da onlar bize gelse..." diye konuşuyor.

KAYNAK:Sabah-Günaydın 04 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 426
 Annesi iş gezisine gittiği için yemekleri yapma görevi Sevildeydi..Hazırladığı yemekleri akşamları işten dönen babası keyifle yiyiyordu. O akşam Sevil sofraya koca bir  tencere dolusu kap devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.