Türkiye gözünü uzaya çevirdi
 

Türkiye’nin uzay planı: 2005’te araştırma merkezi kurularak astrofizik çalışmaları yapılacak. 2008’de astronot yetiştirilmeye başlanacak, askeri gözlem uydusu tasarlanacak. 2014’te ise uzaya, roketle ulusal bir uydu gönderilecek.

Ankara’da toplanan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nda 2005-2014 ulusal uzay araştırmalarına yönelik hedefler belirlendi. Türkiye’nin 2014 yılında bir gezegene ulusal bir uydu göndermesi için uzay araştırmalarına 1 milyar 125 YTL ayrılacak. Türkiye, 2008 yılından itibaren astronot yetiştirmeye başlayacak.

2014’TE TÜRK YAPIM ROKET UZAYDA
       Türkiye’nin uzay programının en can alıcı noktası ise uzaya gönderilecek roket. Ulusal bir uydu, ulusal bir roketle birlikte 2014 yılında bir gezegeni araştırmak üzere uzaya gönderilecek. Türkiye, 2008 yılında astronot yetiştirme programlarını hayata geçirecek. Aynı yıl Ulusal Yüksek İrtifa uçağı, 2009’da ise Ulusal Fırlatma Sistemi ve düşük maliyetli roketlerin geliştirilmesine başlanacak. Yol haritasına göre, 2009 yılına kadar Ulusal Uzay Sistemi altyapısı kurularak, yer gözlem araştırma uydusu geliştirilecek. Ulusal güvenlik stratejisi çerçevesinde, keşif ve istihbarat amaçlı düşük maliyetli uydular tasarlanacak.
Kaynak:Ntvmsnbc 11 mart 2005
       


 
Süper Teyze 159
Müzik öğretmeni Ebru’ya sordu : - En eski müzik enstrumanının  hangisi olduğunu biliyor musun kızım ? Ebru uzun süre derin derin düşündükten sonra : - Bence akordiyondur öğretmenim ! devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.