Pi bayramınız kutlu olsun!..
 

3.14, yani pi sayısı dünyanın çeşitli ülkelerinde 3. ayın 14’ünde etkinliklerle kutlanıyor. Bu yılki kutlamalarda Türkiye de var.

ÜLKEMİZDE Tıp Bayramı’nın kutlandığı tarih olan 14 Mart’ta, artık ’Pi Günü’ etkinlikleri de yapılacak; dans gösterisi ve sergi gibi etkinlikler düzenlenecek. Pi sayısının 3.14 olarak ifade edilmesinden yola çıkılarak, 3. ayın 14’ünde kutlanan ’Pi Günü’nde dünyanın dört bir yanındaki fanatikler, gün boyunca birbirlerine araştırma sonuçlarını iletiyor, ’pi’ için yazılmış şiirler okunuyor, toplantılar yapılıp kutlamalar düzenleniyor. Albert Einstein’ın da bugün doğduğu savunuluyor.
Pİ sayısı için, Uğur Koleji öğrencileri de Türkiye’de etkinlikler yapıyor. Futbolu bugün, bu amaçla oynayacak olan öğrenciler, pi dans gösterisi, pi kral-kraliçesi seçimi, pi şarkıları, pi resim sergisi gibi etkinlikler de yapacak. İdareciler de, "Matematik dersinin, çok daha eğlenceli bir şekilde yapılacağını göstermek istiyoruz" diyor.
Kaynak:Milliyet 14 Mart 2005


 
Süper Teyze 265
Cengiz okuldan eve sevinç içinde geldi. Çantasını bir yana,ayakkabılarını bir yana fırlattı ve neşeyle bağırdı : - Yaşasın ! Yarın okul yok ! Annesi gülerek . -Dur oğlum, sakin ol ! Anlat b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.