Türkiye büyümede AB lideri
 

Türkiye, 2004 yılı tahmini yüzde 9.6’lık büyüme rakamıyla, Avrupa Birliği (AB) üyesi ve adayları arasında ilk sırada yer aldı.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) verilerine göre, AB üyesi ülkeler ile aday ülkeler arasında geçen yıl, Türkiye’den sonra en fazla büyüme gösteren ülke yüzde 7.5 ile Letonya oldu. Bu ülkeyi yüzde 7.2 ile Romanya, yüzde 7.1 ile de Litvanya takip etti.

2004 yılında AB üyesi 15 ülkenin ortalama büyüme oranı yüzde 2.3 olarak gerçekleşirken, 10 yeni üye devletin büyümesi yüzde 4 olarak hesaplandı. 25 AB üyesinin ortalama büyümesi ise yüzde 2.5 olarak belirlendi.

BÜYÜMEDE BU YIL BAYRAĞI TESLİM EDECEĞİZ

Bu yıl Türkiye’nin, yüzde 4.8’lik büyüme ile bu alandaki şampiyonluk bayrağını, diğer ülkelere teslim edeceği hesaplanıyor.

ENFLASYONDA ŞAMPİYONLUĞU BIRAKTIK

Türkiye, 2004 yılında TÜFE’de yüzde 9.32’lik (uyumlaştırılmış yüzde 10.7) enflasyon oranıyla, yıllardır elinde bulundurduğu enflasyon liderliğini nihayet teslim etti. 2004 yılında yüzde 12 ile en yüksek enflasyon, Romanya’da gerçekleşti.
Kaynak:Hürriyet 14 Mart 2005

 
Süper Teyze 374
Oya, arkadaşı  Can’a sordu : - Söyle bakalım   Can, yağmur yağarken üzeri delik bir şemsiye ile dolaşmanın ne yararı olabilir ? Can sinirlendi  : - Ne aptalca soru  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.