Himalayalar eriyor, kuraklık kapıda
 

Küresel ısınma yüzünden Himalaya buzullarındaki erime hızlandı. Uzmanlar, buzulların bu hızla erimesinin önce ırmakların taşmasına, sonra da kuraklığa yol açacağı uyarısını yapıyor.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) raporuna göre Çin, Nepal ve Kuzey Hindistan’da yüzmilyonlarca kişi önce sel felaketleri, sonra da su kıtlığıyla karşı karşıya kalacak. WWF raporu, Hindistan’ın kuzeyi ve Nepal’de kimi göllerde buharlaşma ve su seviyesinde düşüş tespit edildiğini ortaya koyuyor.

KURAKLIK BİRİNCİ TEHLİKE
       Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın raporu, iklimin daha da ısınması ve Himalaya buzullarının bu hızla erimesi halinde, akarsu ve nehirlerin taşacağı ve su baskınların yaşanacağını belirtiyor. Tahminlere göre, 30 ila 40 yıl sonra su seviyesi normale dönse dahi, geriye söz konusu bölgelerde ekonomik ve ekolojik sorunlar kalacak. Bunların en ciddisi ise kuraklık.
Kaynak:Ntvmsnbc 14 Mart 2005

 
süper teyze 439
Cansu, sınıfta sorduğu ilginç bilmecelerle tanınıyordu. O gün yine derste öğretmenden izin isteyerek bunlardan birini sordu : - Söyleyin bakalım arkadaşlar, sadece tek ayağı olan kuş hangisidir ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.