Rus gişelerine ‘Türk Hamlesi’
  Rus sinema tarihinin en pahalı ve en iddialı yapımlarından biri olan, Boris Akunin’in romanından beyazperdeye uyarlanan ‘Turkish Gambit - Türk Hamlesi’ filmi, 3 haftada 15 milyon dolarlık gişe hasılatı yaparak rekor kırdı.

3 hafta önce gösterime giren filmi bugüne kadar 3 milyon 750 bin kişi izledi; 15 milyon dolarlık hasılat elde edildi.

‘Türk Hamlesi’, Hollywood’un dev bütçeli ‘The Matrix’, ‘Troy’, ‘Terminator 3’ ve ‘The Lord of The Rings: Return of The King - Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü’ gibi filmleri katlayarak geride bıraktı.
       ‘Türk Hamlesi’ filmi, ülke çapında 317 sinemada birden gösterime girerek, bu alanda bir rekora sahip oldu.
       “Rusya’nın Hollywood’a yanıtı” olarak takdim edilen 3.5 milyon dolarlık film, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nı konu ediyor.
       Boris Akunin’in aynı adlı romanından uyarlanan filmde, Enver Efendi’nin, Sultan Abdülhamit’in talimatıyla gerçek dışı enformasyon yaymak için Rus hatlarına sızması ve Plevne Savaşı çevresinde gelişen olaylar anlatılıyor.
       Sarışın olduğu için dikkati çekmeyen Enver Efendi, Rusça da bildiği için önce başarılı oluyor. Ancak filmin kahramanı Erast Fandorin, Türkler’in zekice hazırladığı planı boşa çıkarıyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 21 Mart 2005
 
SüperTeyze 173
Yeni zengin genç adam, son model Ferrarisiyle kız arkadaşına gösteriş yapmak istiyordu. Kızı evinden aldı. Genç kız ilk görüşte bayılmıştı kırmız Ferrariye ! Yola çıktılar. Adam hız yapmaya başladı. devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.