Tazmanya kaplanının yaşadığını kanıtlayana rekor ödül
  Avustralya’da bir dergi, uzun zaman önce soyu tükenen Tazmanya kaplanının yaşadığını kanıtlayan kişiye 1.25 milyon Avustralya Doları (yaklaşık 1 milyon 325 bin YTL) ödül vaat etti.
      Haftalık ’’The Bulletin’’ dergisinin editörü Garry Linnell, ödülün Avustralya’nın en uzun süredir devam eden gizemlerinden birinin çözümüne yardımcı olacağını umduğunu söyledi.
      Avrupalılar tarafından avlanan, bilinen son Tazmanya kaplanı, 1936’da ölmüştü. Kaplan bir zamanlar Avustralya’nın çeşitli yerlerinde görüldüğü halde, son olarak güneydeki Tazmanya adasında yaşadığı için bu isimle anılıyor.
      Tazmanya kaplanı ile ilgili en son olarak geçen ay bir Alman turist iddiada bulundu. Turist, St. Clair gölü yakınında bu hayvanın fotoğrafını çektiğini öne sürdü. Çeşitli uzmanlar Alman turistin çektiği fotoğrafın kaplana benzediğini, ancak dijital makineyle çekildiği için bunun gerçek bir Tazmanya kaplanı olup olmadığının doğrulanamayacağını söylediler.
      Yetkililer, her yıl Tazmanya kaplanıyla ilgili 150 kadar iddiayı araştırıyor.
      Derginin ödülü vermesi için Tazmanya kaplanı ile ilgili gerçek delillerin ortaya konması ve uzmanlardan oluşan bir kurulla DNA testlerinin, iddiayı doğrulaması gerekiyor.
Kaynak:Milliyet 22 Mart 2005
 
Süper Teyze 423
 Cenk’in annesi arkadaşına dert yanıyordu : - Sorma şekerim, bizim oğlan 14 yaşına geldi. Dersleri de fena değil. Ama hala saati söylemeyi bilmiyor ! Saatin kaç olduğunu soran olunca donup kal devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.