Uçan taksilerin 5 yıl sonra ilk seferlerine başlaması bekleniyor
 

İngiliz havacılık firması Avcen’in geliştirdiği ’kanatlı taksiler’, 5 yıl sonra ilk seferlerine başlayacak. Jetpod adı verilen 6 yolcu kapasiteli uçan taksiler, trafiğin 250 metre üzerinden yol alacak.

Havalanması ve yere inmesi için sadece 130 metre uzunluğunda bir piste ihtiyacı olan bu küçük uçaklar, güçlü bir jet motoruna sahip.

Böylece saatte 550 kilometre hıza ulaşabilecek. 50 kilometrelik bir yolculuk da sadece 4 dakika sürecek. Uzmanlara göre Jetpod’ların en büyük 2 özelliği küçük ve "çevik" olması. Bu sayede de büyük gökdelenler arasında kolayca dolaşabilecekler. 2010’da trafiğe çıkması beklenen Jetpod’un tarifelerinin ise, ilk seferlerde biraz pahalı olacağı söyleniyor. 50 km’lik bir yolculuk, 60 ile 80 euro (100-140 YTL) tutarında olacak. Ancak 6 yolcu göz önüne alındığında, kişi başı fiyat makul kalıyor. Jetpod’ların satış fiyatı ise 750 bin euro (l milyon 315 bin YTL) olarak belirlendi.
Kaynak:Net Haber 23 Mart 2005

 
Süper Teyze 380
Didem, doğumgünü partisinin ardından odasında oturmuş,gelen hediye paketlerini tek tek açıyordu. Az sonra annesi yanına geldi ve : - Doğumgünün harika geçti, değil mi Didemciğim ? dedi. - Ev e devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.