Bilgisayarlı eğitim başarıyı düşürüyor
 

İngiltere’deki Royal Economic Society’nin araştırması, bilgisayarla fazla haşır neşir olan 15 yaş grubundaki öğrencilerin, sözel ve sayısal testlerde ortalamanın altında kaldığını ortaya çıkardı. OECD’nin (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) 2000’de yaptığı PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) adlı testin sonuçlarını inceleyen uzmanlar, sınava katılan 31 ülkeden, 100 bin kadar öğrencinin notuyla bilgisayar kullanımı arasındaki ilişkiyi araştırdı.

Bilgisayarı, eğitim hayatında sıklıkla kullanan öğrenciler, matematik ve okur yazarlıkta başarılı olamadı. Münih Üniversitesi öğretim üyeleri Thomas Fuchs ve Ludger Wossmann, "Öğrenci ne kadar çok bilgisayar kullanmışsa, başarı notu o kadar azaldı" dedi.

Araştırma, bilgisayar kurdu olmanın iş hayatında da, ücret veya kolay iş bulabilme açısından fazla bir avantaj sağlamadığı, işverenlerin bilgisayar kullanma becerisini kalem veya telefon kullanma becerisiyle aynı düzeyde değerlendirdiklerini gösterdi.
Kaynak: Milliyet 22 Mart 2005

 
Süper Teyze 46
Küçük Ece ilk defa köye gitmişti. Kadınlardan birini tavuğun tüylerini yolarken gördü : - Pardon teyzeciğim bir şey sorabilir miyim ? - Sor kızım ? dedi kadın. - Bu tavukların tüylerini her akşam devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.