Venedik kanalları zehirlerle dolu
 

İtalya’nın ünlü Venedik kentindeki kanalların kurşun, çinko, arsenik, böcek ilacı ve yakıt gibi zehirli maddelerle dolu olduğu tesbit edildi.
 
118 ada ve adacık üzerinde kurulu kentteki kirliliğin, Amsterdam ve Stockholm gibi kanal kentlerinde de görülen “şehir kirliliği” olduğu, kanal temizleme programının sürdürülmesi halinde temizlenebileceği belirtildi.

İtalya’nın ünlü Venedik kentindeki kanalların zehirli maddelerle dolu olduğu ortaya çıktı. Belediyenin ulusal bilimsel araştırma merkezi uzmanlarıyla ortaklaşa yaptıkları araştırma, Venedik kanallarının kurşun, çinko, arsenik, böcek ilacı ve yakıt gibi zehirli maddelerle dolu olduğunu gösterdi. Kanallardan alınan çamur numunelerinde toplam 11 toksik madde bulundu.
       1994 ile 2004 yılları arasında 295 bin metreküp çökeltiyi tahlil eden uzmanlar, özellikle 8.737 kilo nikel, 7.496 kilo krom, 4.040 kiloarsenik, 216 ton kurşun, 26 ton böcek ilacı vs... buldu. Uzmanlar, 118 ada ve adacık üzerinde kurulu kentteki kirliliğin, civardaki petro-kimya fabrikasından ileri gelmediğini, bunun, Amsterdam ve Stockholm gibi kanal kentlerinde de görülen “şehir kirliliği” olduğunu belirttiler.
       Kirliliğin son 30 yılda azaldığını da bildiren uzmanlar, kanal temizleme programının sürdürülmesi halinde bütün bu atıklardan kurtulmanın mümkün olduğunu kaydettiler. 
Kaynak:Ntvmsnbc 24 Mart 2005
        
 

 
Süper Teyze 472
Genç  kadın endişe içinde doktoru aradı ve uzun uzun kocasının uykusunda konuşmasından yakındı. Dakikalarca anlattıktan sonra hıçkırıklar içinde sordu : -  Neden doktor neden ? Nede devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.