Genç beyinler kolları sıvadı
 

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ’Robotik Turnuvası’nda minikler özürlü arkadaşlarının hayatlarını kolaylaştırmak için legolarla robot yaptı. Öte yandan Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı tarafından düzenlenen ilköğretim proje yarışmasına katılan ilköğretim öğrencileri de projeleriyle göz kamaştırdı.

Bu robotlar gözlük getirip sandalye çekiyor
Geleceğin bilim adamları Rahmi Koç Müzesi’nde buluştu. Dahiyane fikirleriyle yetişkinlere parmak ısırtan çocuklar, ’Robotik Turnuvası’nda özürlüler için hazırladıkları robotları yarıştırdı. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ’First Lego Leage’ (FLL) için ilkokul çocukları fiziksel engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak projeler geliştirdi. Çeşitli zorlukların üstesinden gelecek robotlar; gözlük getiriyor, merdiven tırmanıyor, sandalye itiyor. Hatta farklı renklerdeki şekerleri ayıran, yemek getirenleri bile var.

AMAÇ BİLİMİ SEVDİRMEK
First Vakfı ve Lego’nun ortaklaşa çalışması olan ve 1998’de Amerika’da bilimi sevdirmek amaçlı kurulan FLL’de 20 ülkeden toplam 66 bin çocuk yer alıyor. FLL Türkiye Temsilcisi Mert Balın, bu seneki temanın ’Engel Yok’ olmasından dolayı bu tip projeler üretildiğini söyledi: "Bu yarışmaya katılmak için 9-16 yaş grubunda olmak ve 5 ile 10 kişilik grup kurmak gerekiyor. Her sene farklı bir tema seçiliyor. Bu senenin teması ’Engel Yok’. Çocuklar engelli insanlara yardımcı olacak ve onların problemlerini çözecek robotlar tasarladı."
Kaynak:Sabah 24 Mart 2005

  

 
Süper Teyze 158
Öğretmen coğrafya dersinde sınıfa sordu : - Porto nerededir, bilen var mı çocuklar ? Umut hemen parmak kaldırdı : - Bizim evdeki şişelerin arasında öğretmenim ! - Nasıl yani ? diyebildi  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.