Bu arı hormonsuz domates yapıyor
 

4.Uluslararası Organik Ürünler ve Çevre Fuarı’nda sera sebzelerini doğal tozlanma yöntemiyle dölleyen bombus arıları da tanıtılıyor.

"4. Uluslararası Organik Ürünler ve Çevre Fuarı - Ekoloji İstanbul 2005", organik ürünlere ilgi duyan ziyaretçilerini Dolmabahçe Kültür Merkezi’nde bekliyor. 40 sertifikalı ürünün tanıtıldığı fuarda, ilgi gören standlardan biri de, karasineğe benzeyen ama bir arı cinsi olan ’bombus arısı’nı pazarlayan firmanınki oluyor.

Fiyatı biraz pahalı ama...
AKDENİZ’E kıyısı olan ülkelerde görülen Bombus arıları, sera sebzelerini doğal tozlanma yöntemiyle döllüyor. Bombus arısı kullanılarak yılda 700 bin ton domates üretiliyor. Bu domateslerin piyasaya göre fiyatı daha yüksek olduğundan daha çok ihracatta tercih ediliyor. 2 bin 500 metrekarelik serada üretim yapmak için, içinde 70-80 arı bulunan bir kovan yeterli oluyor.
Kaynak:Milliyet 25 Mart 2005

 
Süper Teyze 190
Işıl haftasonunu teyzesiyle geçirecekti. İkisi de çok heyecanlıydılar. - Bu haftasonu için sana müthiş sürprizler hazırladım, dedi teyzesi.Önce Hayvanat Bahçesi’ne gideceğiz. Işıl bu programda devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.