Polenler, baharla birlikte yeniden harekete geçiyor...
  Eve gelir gelmez saçın yıkanması ve gün içinde giyilen kıyafetlerin yatak odası dışında çıkarılmasının, polenin etkisini azaltan en önemli etkenlerden olduğu bildirildi.
      Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkbaharda atmosfere yayılmaya başlayan çiçek tozu miktarının, özellikle Nisan ayında en üst düzeye yükseldiğini belirtti.
      Daha çok renkli bitkilerin polen alerjisine neden olduğu yönünde yanlış bir inanış olduğunu ifade eden Kara, ’’Bilinenin aksine renkli bitkiler değil, kavak, huş, meşe, akçaağaç, karaağaç, kayın, dişbudak, zeytin, fındık gibi ağaçlar ile ayrık otu, tilki kuyruğu, domuz ayrığı, yumak otu, delice otu gibi çayır ve hububat bitkileri daha çok polen üretmektedir’’ dedi.
      Çapları yaklaşık 100 mikrondan daha büyük olan polenlerin alerjiye yol açma bakımından önemli olmadığını dile getiren Kara, ’’Alerjiye neden olan polenler 20 ile 60 mikron arası büyüklüğe sahip olan, rüzgarla çok uzak mesafelere taşınabilen polenlerdir’’ dedi.
Kaynak:Milliyet 28 Mart 2005
 
Süper Teyze 277
Genç Kızılderili Nüfus Müdürlüğüne giderek bir dilekçe verdi . Dilekçede isminin değiştirilmesi için gereken işlemlerin yapılmasını talep ediyordu. Görevli memur sordu : _ İsminiz nedir ? _ Gö devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.