Ahtapotlar yürüyebiliyor
 

Kamuflaj yeteneğiyle ünlü ahtapotlar, düşmandan kaçarken kollarından ikisi üzerinde “yürüyebiliyor.

İskelete sahip olmayan ahtapotun yürümesi ilginç olarak değerlendirildi. Şimdiye kadar sadece iskelete sahip kaslı hayvanların yürüyebildiğine inanılıyordu.

Science dergisinin son sayısındaki makaleye göre, araştırmacılar, kollarından ikisini “bacak” gibi kullanan ahtapotları, diğer kollarını toplayıp tespih böceği gibi kıvrılarak düşmandan kaçarken gözlemledi.
       Deniz ortamının rengini saniyede alarak kendilerini düşmanlarından gizleyen ahtapotlar, “kılık değiştirerek kaçarken” ilk kez görüldüler.
       California üniversitesinden Christine Huffard, bu gözlemi, esnek robot geliştirmeye yönelik çalışmalar sırasında Avustralya ve Endonezya’da ahtapotların hareketlerini izlerken yaptıklarını belirtti.
       Huffard, iskelete sahip olmayan ahtapotun yürümesinin ilginç olduğunu belirtti ve şimdiye kadar sadece iskelete sahip kaslı hayvanların yürüyebildiğine inanıldığını hatırlattı. 
Kaynak:Ntvmsnbc 25 Mart 2005
          
  

 
Süper Teyze 170
Bildiğiniz gibi yarasalar karanlık mağaralarda yaşayan kanatlı hayvanlardır. Ve ayaklarıyla tavana tutunarak baş aşağı dinlenirler. Günlerden bir gün genç yarasa hanım, evli arkadaşlarını ziyarete g devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.