AB’nin ‘.eu’ alan adı seneye hazır
 

Avrupa Birliği, yeni kimliğini internete taşıyor. Birliği temsil eden ‘.eu’ alan adı gelecek yıldan itibaren kullanıma giriyor.

İnternette alan adlarını düzenleyen ICANN, ‘.eu’ takısı ile ilgili görüşmelerin son noktaya geldiğini, AB’nin gelecek yıl yeni alan adını kullanabileceğini duyurdu. AB’nin alan adı ile ilgili çalışmaları yürüten EURid kuruluşu, ‘.eu’ alan adının gelecek haftalarda Domain Name System (DNS) indeksine girileceğini açıkladı.

EURid yetkilileri ‘.eu’ alan adının DNS dizinine girmesinden, ancak birkaç ay sonra yeni alan adının son kullanıcıya ulaşacağını ifade ediyor.
       Kurumsal ve bireysel kullanıcılar, site kimliklerinde ‘eu’ alan adını ‘Avrupalılık’ kimliğinin bir göstergesi olarak algılıyor. Birçok Avrupalı şirket, özellikle de küçük firmalar, ‘.eu’ alan adını kullanarak markasını öne çıkarıp, küresel rakiplerine karşı ‘Avrupalı’ imajını öne çıkarmayı tercih ediyor.
       AB Komisyonu Nisan 2002’de, genel merkezi ya da yönetimi AB sınırları içinde olan tüm şirketlerin veya 25 üye ülkeden birinde oturan her kişinin ‘.eu’ uzantısını kullanabileceğini kararlaştırmıştı. AB ülkelerinde 2004 itibariyle 32 milyonu ‘.com’ olmak üzere toplam 65 milyon alan adı bulunuyor. 
Kaynak:Ntvmsnbc 24 Mart 2005
       
        
 

 
Süper Teyze 368
Engin okuldan eve her zamankinden erken gelir. Annesi şaşırır bu duruma : - Hayrola oğlum ? Neden bu kadar erkencisin ? der. Engin gülümseyerek : - Çünkü bu gün ders saatinden sonra cezaya kalmak devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.