Orman alanları artıyor
 

Türkiye’de, 1980’li yıllarda 20 milyon hektar olan orman alanları, 2004 yılında 21 milyon hektara çıktı.

Türkiye’de ormanlık alanlarda azalmanın söz konusu olmadığını belirten Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, “Gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde bir yılda 5-6 bin hektar alan artışı sağlandı. Kadastro çalışmaları hızlandıkça artış daha fazla olacaktır” dedi.
 
Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, Türkiye’deki ormanlık alanların yarısından fazlasının bozuk olduğunu, bu nedenle rehabilite etme gibi büyük bir sorunun bulunduğunu söyledi.
       Orman kadastro çalışmaları sonucunda Türkiye’deki orman alanlarının iyileştirildiğini ve genişletildiğini ifade eden Kurtulmuşlu, “1980’li yıllarda 20 milyon hektar olan orman alanı, 2004 yılında 21 milyon hektara ulaştırılmıştır. Yani Türkiye’de kamuoyunda konuşulduğu gibi ormanlık alanlarda azalma söz konusu değil” dedi.
       Kurtulmuşlu, 10 milyon 492 bin 181 hektar normal, 10 milyon 564 bin 260 hektarı bozuk olmak üzere toplam 21 milyon 56 bin 442 hektar orman alanı bulunduğunu kaydetti.
Kaynak: Ntvmsnbc 28 Mart 2005
       

 
Süper Teyze 460
Enis, okuldan eve geldiğinde son derece mutsuzdu. Annesinin yanına geldi ve kararını açıkladı : - Bir daha asla okuldaki futbol derslerine katılmayacağım anneciğim ! - Ama neden? Seni kızdıracak b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.