Bu kez niye tsunami olmadı?
 

Sumatra’yı sarsan deprem sonrası, 26 Aralık’takine benzer bir tsunami oluşmadı. Bilim dünyası, bu esrarı araştırıyor...

Bu kez niye tsunami olmadı?

Sumatra’yı sarsan deprem sonrası, 26 Aralık’takine benzer bir tsunami oluşmadı. Bilim dünyası, bu esrarı araştırıyor...

Deprem ve tsunami uzmanları, önceki gün Endonezya’nın Sumatra Adası açıklarında meydana gelen 8.7 büyüklüğündeki depremin ardından, neden 26 Aralık’takine benzer bir tsunaminin oluşmadığını tartışıyor.
Sadece Avustralya’nın Cocos Adası yakınlarında büyük bir dalga belirledi. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi Genel Müdürü Charles McCreery de, tsunami beklediklerini, ancak sonucun şaşırtıcı olduğunu söyledi.
Bazı uzmanlar, tsunami oluşmamasında, depremin meydana geldiği derinliğin etkili olabileceğini belirtti. Maui Adası’ndaki Pasifik Felaket Merkezi’nin yöneticisi Allen Clark, depremin çok derinde meydana gelmesi halinde, şokların okyanus tarafından emilebileceğini kaydetti. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Endonezya’daki depremin, deniz dibinin 30 kilometre altında meydana geldiğini duyurdu. Önceki deprem, kıyıya çok yakın bir mesafedeydi.
Kaynak:Milliyet 30 Mart 2005

 
Süper Teyze 477
Türkçe dersinde fiil çekimlerini öğrenmişlerdi. Öğretmen çekimlerle ilgili ev ödevi verdi ve ertesi gün de sözlü yapacağını duyurdu. Ertesi günkü sözlüye ilk kalkan Selimdi. - Fiil çekimlerine ha devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.