Bir portakal ile bir elma başına iş açtı
 

Oscarlı oyuncu Hilary Swank, Yeni Zelanda’ya yetkililere bildirmeden bir elma ve bir portakal soktuğu için 200 dolar para cezasına çarptırıldı. ‘Million Dollar Baby’ (Milyonluk Bebek) filmindeki boksör kız rolü ile geçen ay ikinci Oscar’ını alan Amerikalı aktris Hilary Swank, ocak ayında Auckland’a uçakla gittikten sonra yanındaki bir elma ve bir portakalı yetkililere bildirmediği için dava edildi.

Yeni Zelanda mahkemesi aktrisi 200 dolar (280 YTL) para cezasına çarptırdı. Havaalanına iner inmez cezayı ödemek yerine yetkililerle kavga etmeyi tercih eden Swank, daha sonra mahkemeye savunmasını içeren bir mektup yazdı.

Şöhreti fayda etmedi

Swank’in açıklamasını geri çeviren Manukau Bölge Mahkemesi, 18 Mart’ta avukatsız görülen davada ünlü yıldızın mahkeme masraflarıyla birlikte 230 dolar (320 YTL) para cezası ödemesine karar verdi. Yeni Zelanda’da, zararlı böceklerin ve hastalıkların ülkeye girip tarım endüstrisine zarar vermesini engellemek adına sert yönetmelikler uygulanıyor ve kesinlikle kimseye ayrıcalık yapılmıyor. Bütün yolcular, yanlarında getirdikleri yiyecekleri bildirmekle yükümlü tutuluyor, aksi takdirde para cezasına çarptırılıyorlar. 
Kaynak:Hürriyetim 31 Mart 2005

 
Süper Teyze 390
Yaşlı adam, otobüste yanında oturan delikanlıdan fena halde rahatsız olmuştu. Çünkü delikanlı nezle olmuştu ve sürekli burnunu çekiyordu. Yaşlı adam sonunda dayanamadı ve sordu : - Cebinde mend devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.