Çok satana ödül var!
 

MÜ-YAP’ın albüm satışları 300 binden fazla olan şarkıcılara vereceği ödüller, 19 Nisan’da sahiplerini bulacak. Birçok ünlü isim, bu çıtanın altında kaldığı için ödül alamayacak.

Müzik Yapımcıları Meslek Birliği’nin (MÜ-YAP) her yıl geleneksel olarak dağıttığı ödüller bu yıl 19 Nisan’da, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahiplerini bulacak. Türk müzik sektörünün en önemli ödüllerinin verileceği bu tören aynı zamanda, Türkiye’deki şarkıcıların albüm satışlarını gösteren bir sınav olacak. Çünkü organizasyonda sadece, fabrika çıkış rakamı 300 bini geçen albüm sahipleri ödüllendirilecek. Bu çıtanın altında kalanlar ise, MÜ-YAP’ın töreninden boynu bükük ayrılacak.

’ŞAPIR ŞUPUR’ ALACAK
Bu prestijli ödülü kimler alacak? Müzik sektörünü bilenler, hiç düşünmeden cevap veriyor. ’Çakra’ adlı albümü 801 bin tane sattığı söylenen Serdar Ortaç, ’Şapur Şupur’ isimli çalışmasının 642 bin sattığı bildirilen İsmail YK ve ’Sevdiğime Hiç Pişman Olmadım’la Yıldız Tilbe ilk akla gelen isimler oluyor. Ödül alamayacakların listesinde de hayli iddialı isimler bulunuyor. Ebru Gündeş, Nazan Öncel, Emre Altuğ, ve Gülşen’in, albümleri 300 binin altında sattığı için MÜ-YAP tarafından ödüllendirilmeyeceği söyleniyor. Besteleriyle bir çok şarkının yıldızını parlatan Nazan Öncel’in kendi albümüyle listeye girmemesi de dikkat çekiyor.

’SENEYE GÖRÜŞELİM’
Peki ödül alamayanlar bu konuda ne düşünüyor? Ebru Gündeş albümü piyasaya geç çıktığı için çıtanın altında kaldığını düşünüyor. Gündeş, "Albümüm aralık ayında çıktığı için bu yıl değil, önümüzdeki yıl değerlendirmeye alınacak. Aralık-Ocak arasındaki bir aylık süre içinde MÜ-YAP’ın ödül için belirlediği 300 bin sınırına ulaşmak mümkün değil. Çalışmamın başarısız olduğu, ilgi görmediği düşünülemez" diyor.  
Kaynak:Sabah 1 Nisan 2005
 
 

 
Süper Teyze 134
Coğrafya dersinde,öğretmen ders anlatırken Ali ve Ercan en arka sırada, kendi aralarında konuşmaya dalmışlardı.Öğretmenin hangi konuyu anlattığından bile habersizdiler. Durumu fark eden öğretmen, ikis devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.