Türkiye büyümede rekor kırdı
 

Türkiye ekonomisi, 2004 yılında yüzde 9.9 büyüme hızıyla dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi konumuna yükseldi. Kişi başına düşen gelir ise 4 bin 172 dolar düzeyine çıktı.

Türkiye ekonomisi, 2004 yılında yüzde 9.9 büyüme hızını yakalayarak, dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi konumuna yükseldi. Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre, Gayri Safi Milli Hasıla artış hızı yüzde 9.9, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla artış hızı yüzde 8.9 olarak gerçekleşti. Türkiye böylece 1966 yılından bu yana en yüksek büyüme hızını yakalarken, yıl sonu büyüme hızı itibariyle dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi konumundaki Çin’i geride bıraktı. Çin, yüzde 9.1 büyüme göstermişti.

CUMHURİYET TARİHİNİN REKORU
       Hazine’den sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye’nin yakaladığı büyüme hızının 1966 yılından bu yana en yüksek düzeye çıktığına işaret ederken, yüksek büyüme hızının yakalanmasında özel sektör yatırımlarının hızlı artmasının etkili olduğunu ifade etti.
       Madrid’deki Uluslararası Finans Enstitüsü toplantısına hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı’nda konuşan Babacan, sürdürülebilir nitelikte olduğuna işaret eden Babacan, kişi başına düşen gelirin 4 bin doları aşmasının da sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.
       Kişi başına 4 bin 172 dolarlık gelirin Cumhuriyet tarihinin rekoru olduğunu belirten Babacan, satınalma gücü paritesine göre milli gelirin 7 bin 732 dolara yükseldiğini kaydetti.
Kaynak:Ntvmsnbc 31 Mart 2005

 
Süper Teyze 84
Şule banyoya girdiğinde kardeşi Lale’yi duşun altında buldu. Ama Lale’nin elinde bir şemsiye vardı - Neden duşun altına şemsiyeyle girdin ? diye sordu şaşkınlıkla. - Islanmak istemiyorum da devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.