Dikkat! Bugün 1 Nisan
 

Bugün hiç ummadığınız bir anda şaka seven bir dostunuzun kurbanı olabilirsiniz.

Beklemediğiniz bir haber, paket ya da telefon, sizi ummadığınız anda yakalayabilir ve aldanabilirsiniz. Çünkü, bugün şakanın günü 1 Nisan.
 
 Nisan’ın ortaya çıkışı konusunda çeşitli varsayımlar mevcut. İlk olarak eski Romalıların Hilarya, Hintlilerin ise Huli Festivali’nde görülen şakaların 1564’te Fransa’da yapılan takvim düzenlemesiyle gelenek haline geldiği sanılıyor.
       Fransa’da 1564 yılında takvimde yapılan reformla yılbaşı 1 Nisan’dan 1 Ocak’a alındı. Bu arada, 1 Nisan’ı sene başı olarak kabul etmeye devam edenlerle alay etmek amacıyla yapılan şakalar, bir süre sonra gelenek haline geldi. 1 Nisan’ı yılbaşı kabul edenlere ise “Nisan Balığı” adı verildi.
       Fransa’dan sonra diğer ülkelere de geçen bu gelenek, 18. yüzyılda İngiltere ve İskoçya’ya da yayıldı, oradan da Amerika’ya taşındı. Amerikalılar bu günü 28 Aralık’ta kutluyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 1 Nisan 2005

 
Süper Teyze 305
Yaşlı pireye, LOTO dan büyük ikramiye çıkmıştı. Bütün akrabaları yaşlı pirenin sevincini paylaşmak için çevresini bir anda sarıverdiler. Genç pirelerden biri sordu : -Ne yapacaksın bu kadar paray devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.