Karıncayiyen canlısının atası bulundu
 

ABD’nin Colorado eyaletinde daha önce bilinmeyen kemirgen bir memeliye ait 150 milyon yıllık fosil bulundu. Yeni türe Fruitafossor Windscheffelia adı verildi.

Pittsburgh kentindeki Carnegie Doğal Tarih Müzesi görevlileri Zhe-Xi Luo ve John Wible, dinozorlarla aynı çağda yaşayan, sıçan büyüklüğündeki memelinin karınca ve böcek yediğini belirtti. Fruitafossor’un bugünkü karıncayiyen, armadillo veya toprak altındaki böcekleri yiyen diğer yaratıklarla akrabalığı bulunduğu düşünülüyor.

Zhe-Xi Luo ve John Wible, memelinin bacak ve oyuk dişlerinin karınca yiyicileri, aarrvarks ve armadillo gibi hayvanları andırdığı belirtti. Fruitafossorların, dört ayak parmağıyla toprağı kazdığını söyleyen Luo ve Wible, karıncayiyenler gibi boru şeklindeki dişleri sayesinde karınca ve böcekleri emerek yuttuğunu ifade etti.
       Fruitafossor adı ise, fosilin bulunduğu Fruita kasabası ile ayak parmaklarıyla kazan anlamına gelen ‘fossor’ sözcüğünün birleşmesinden türetildi.
Kaynak:Ntvmsnbc 1 Nisan 2005

 
Süper Teyze 367
Öğretmeni Olcay’a sözlü sınavda İspanya’nın başkentinin neresi olduğunu sorar ama dakikalarca cevap alamaz. Sonunda sinirlenmeye başlar ve : - Neden ses çıkarmıyorsun kızım ? diye sorar. - Düşünüy devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.