Sumatra’ya volkan uyarısı
 

Avustralyalı bilim insanı Dr. Ray Cas, Endonezya’da çok büyük bir yanardağ patlamasının binlerce kişinin kişinin ölümüne yol açabileceği uyarısında bulundu.

Monash Üniversitesi Jeoloji bölümü profesörü Dr. Ray Cas, çok büyük bir yanardağ patlamasının Endonezya’da binlerce kişinin ölümüne yol açabileceği uyarısında bulundu. Avustralya basınına yaptığı açıklamada Dr. Cas, Sumatra adasındaki Toba gölünde bulunan dünyanın en güçlü yanardağının fay hattı üzerinde bulunduğunu hatırlattı.

BUZ ÇAĞINI BAŞLATAN VOLKAN
       Toba volkanının son olarak 73 bin yıl önce çok şiddetli bir patlama geçirdiğini kaydeden Avustralyalı bilim insanı, bu püskürmenin gezegenin iklimini altüst ettiğini ifade etti. Bu patlamada atmosfere saçılan 1000 kilometreküp’lük kül ve kaya parçaları atmosferi kaplamış, güneş ışınlarının yeryüzüne düşmesini önlemişti. Sonuçta dünya da buz çağına girmişti. Volkan patlamasının zamanı ile ilgili soruyu Dr. Cas, “Bir gün bu büyük yanardağlardan biri püskürecek. Birkaç yıl içinde de olabilir, 1000 yıl sonra da, ama bir gün faaliyete geçeceği kesin” diye yanıtladı.
       Bölgede 26 Aralık 2004’te Richter ölçeğine göre 9.3, Pazartesi günü ise 8.7 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.
Kaynak: Ntvmsnbc 1 Nisan 2005

 
Süper Teyze 137
Güney sahillerinde tatil yapan bir turist, oranın yerlilerinden biriyle sohbet ediyordu : - tatil için ülkenize gelmeye bayılıyorum ama her seferinde korkuyorum. En büyük korkum, yüzerken balinal devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.