Hayvanlar da güler
  Bilimsel araştırmalar maymunların, köpeklerin ve farelerin güldüğünü gösteriyor. Bowling Green State University öğretim üyesi Jaak Panksepp, gülmeyi üreten sinir sisteminin beynin en eski bölümlerinden biri olduğunu ve gülmenin insanoğlunun tarihte konuşmayı öğrenmesinden çok önce hayvanlarda gelişmeye başladığını ifade etti.

FARELER GIDIKLANMAYI ÖĞRENİYOR
       Dr. Panksepp, şempanzelerin birbirleriyle oynadıklarında insanın gülmesine özdeş reflekslerde bulunduklarını savunuyor. Benzer tepki köpeklerde de var. Gülmenin aldığı şekil hayvan türlerine göre farklılık gösteriyor. Örneğin fareler, kendi aralarında oynarlarken kendilerine özgü sesler çıkarıyor.
       Dr. Panksepp, araştırmalarında farelerin kendilerini gıdıklayan insan ile arasında bir çeşit sosyal bağ geliştirdiklerini de saptadı. Gıdıklanmaktan hoşlanan fareler, bir daha gıdıklanmak istiyor ve gıdıklayıcı insan tekrar geldiğinde yeniden gıdıklanacağını düşünebiliyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 4 Nisan 2005
 
Süper Teyze 377
Munise teyze , komşusu genç hanıma kahve içmeye gitmişti. Sohbet sırasında gözü sehpanın üzerindeki  kanaviçe işi örtülere takıldı. - Ne kadar güzel örtüler ! Çok beğendim ! dedi heyecanla devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.