Doğudaki çocuk sosyalleşemiyor
 

Doğu’da uzun kış döneminde aşırı soğuk hava nedeniyle okul dışında sosyal etkileşim ortamı bulamayan çocukların, sosyalleşme problemi yaşadığı bildirildi.

Doğu’da çocukların oyun oynayabileceği, akranlarıyla duygusal alışverişte bulunabileceği ve kendilerini ifade edebilip geliştirebileceği sosyal etkinliklere ve bunların bağlanabileceği birimlere ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Kırkpınar, insanoğlunun ruhsal gelişimini ve ortaya çıkan ruhsal sorunlarının, çok sayıda biyolojik, psikolojik ve çevresel faktörlerin karşılıklı etkileşiminden kaynaklandığını ifade etti.
       Çevre özelliklerinin de bu anlamda ruhsal yapıyı belirleyicilerinden biri olduğuna işaret eden Kırkpınar, kışların uzun sürdüğü ve sosyal etkileşimin gerçekleşeceği ortamlardan yoksun bölgelerde yaşayan insanların bazı ruhsal ve kişilik özelliklerinin olumsuz etkilendiğini kaydetti.
Kaynak:Ntvmsnbc 4 Nisan 2005

 
Süper Teyze 478
Ender’in dayısı kötü bir iş kazası geçirmişti. Maalesef bacakları bir silindirin altında kalmıştı ve uzun süre hastahanede yatmak zorundaydı. Ender ve annesi dayısını hastahanede ziyarete   devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.