Ortak yazı karakteri için girişim
 

İnternet’te Türkiye gibi ülkelerin yoğunlukla yaşadığı özgün yazı karakteri uyumsuzlukları, yeni bir girişimle ortadan kaldırılacak. Özellikle e.posta iletişimi ve haber gruplarındaki yazışmalarda yaşanan yazı karakteri problemleri için World Wide Web Konsorsiyumu (W3C) evrenselleştirme adına önemli bir girişimde bulunarak "World Wide Web’in Karakter Modeli: Temeller" başlıklı bir belge yayımladı.

Bu tavsiyeler bütünü, dünya çapındaki dillerin karakterlerinin aktarımı için Web uygulamalarına daha iyi tanımlanmış ve daha anlaşılır bir yol sunuyor.

İnternet mimarisiyle ilgili temel tavsiyeler daha çok tanımlama yazarlarına, yazılım geliştiricilere ve içerikçilere ortak bir referans sunarak İnternet üzerinde uyumlu bir metin işleme ortamı sağlayacak. Evrensel Karakter Kümesi üzerine kurulan bu yöntem, Unicode Standard ve ISO/IEC 10646 ortaklığı sonucunda tanımlanmış bulunuyor.

Başlıklar arasında ’karakter’, ’kodlama’ ve ’dizgi’ terimlerinin kullanımının yanı sıra; bir referans işleme modeli, karakter kodlamaları seçimi ve tanımlanması, karakter sızıntısı ve dizgi indeksleme gibi konular da bulunuyor. World Wide Web için yaratılacak olan "Karakter Modeli"nin amacı, W3C evrensel erişim hedefine paralel olarak; dilleri, tekstleri, yazım sistemleri ve kültürel eğilimleri ne olursa olsun İnternet ortamının tüm insanlar için kullanımını kolaylaştırmak.
Kaynak:Hürriyet 4 Nisan 2005


 
Süper Teyze 320
Bora ile Ece birbirlerine bilmeceler sorarak çok eğleniyorlardı. Sorma sırası Ecedeydi : - Söyle bakalım Bora, dedi küçük kız. İskeletler neden en çok köpeklerden korkarlar ? Bora bir süre düş devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.