Sesle çalışan uzaktan kumanda: Promptu
 

Linux tabanlı, sesli komutları algılayan uzaktan kumanda cihazı Promptu’nun denemelerine ABD’de başlandı.

Konuş’ butonu, bütünleşik mikrofonu ve kızılötesi alıcısıyla Promptu, geleceğin uzaktan kumandası olacak. Kablo TV şirketi Comcast ve Agile TV tarafından yapılan pilot çalışmada, 50 denek sesli uzaktan kumandayı evlerinde deniyor.

Promptu’nun ‘talk’ (konuş) tuşuna basıldığında, bu komut cihazın mikrofonu tarafından algılanarak, kızılötesi verici üzerinden televizyona ulaşıyor. Kullanıcı istediği kanalın adını kumandaya sesli olarak söylüyor. Kullanıcının komutunu algılanması ile işlenmesi arasındaki süre 1 saniye.
       Promptu, televizyon program dizinindeki filmler ve zamanlarının aranmasında da kullanıcılacak. Örneğin, kullanıcı ‘haberler’ diye seslendiğinde, Promptu tüm haber programlarını ekrandaki dizine çıkaracak. Promptu’nun Linux tabanlı ses tanıma sistemi, geniş sözcük dağarcığı sayesinde bölgesel diyalektleri de farkedebiliyor.
Kaynak:Ntvmsnbc 5 Nisan 2005

 
Süper Teyze 310
Ünlü pop yıldızı, eski okul arkadaşı  buluşmuştu. Saatlerce eski günlerden söz ettiler, çaylar kahveler içtiler. Sonunda güzel yıldız takma kirpiklerini kırpıştırarak arkadaşına :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.